G4Media.ro

Valabilitatea voucherelor de vacanță emise în anul 2019 a fost prelungită, prin…

Valabilitatea voucherelor de vacanță emise în anul 2019 a fost prelungită, prin ordonanță de urgență, până la data de 31 mai 2021

Guvernul a prelungit, printr-o ordonanță de urgență adoptată joi, valabilitatea voucherelor de vacanță emise anul trecut până la data de 31 mai 2021, ”în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2”, a anunțat Ministerul Economiei într-un comunicat de presă.

”Am luat această măsură pentru a rezolva o situație cauzată de criza coronavirusului din țara noastră. Am decis să prelungim valabitatea voucherelor de vacanță până anul viitor, în luna mai. Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viață normală și vom susține repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci vă îndemn în continuare să respectați indicațiile autorităților, să aveți grijă de voi și de cei dragi, și, de ce nu, să călătoriți virtual în toate colțurile României și ale lumii”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Voucherele de vacanță sunt acordate atât personalului din sectorul privat, cât și celui din sectorul public pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. Însă, în acest moment, având în vedere riscurile asociate situației epidemiologice și măsurile dispuse de autoritățile competente în contextul decretării stării de urgență pe teritoriul României, beneficiarii voucherelor de vacanță se află în imposibilitatea folosirii acestora, se mai arată în comunicat.

Potrivit Ministerului Economiei, prelungirea valabilității voucherelor de vacanță este un demers care vine în sprijinul industriei turismului, cât și a turiștilor.

”Astfel, odată cu adoptarea acestui act normativ, persoanele care au beneficiat de vouchere de vacanță anul trecut, emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019, indiferent de suport, le pot folosi ulterior încheierii situației epidemiologice actuale și a efectelor ei, până pe data de 31 mai 2021. Mai mult decât atât, emiterea voucherelor de vacanță pentru anul în curs se va face exclusiv pe suport electronic. Această măsură vine în întâmpinarea riscurilor asupra sănătății beneficiarilor, dar și ca urmare a solicitărilor unităților emitente. Totodată, precizăm că Ministerul Economei, Energiei și Mediului de Afaceri păstrează dialogul deschis și permanent cu reprezentanții asociațiilor profesionale și patronale din turism, în vederea indentificării de soluții care ar putea veni în sprijinul acestui sector puternic afectat de criza generată de noul coronavirus”, mai precizează comunicatul de presă.

Citește textul ordonanței de urgență

Foto: Stațiunea Fundata, județul Brașov / Sursa: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Atentiune!
    Va informez pe aceasta cale ca la noi la …pensiune nu acceptam plata cu voucher de vacanta, ca avem destule lemne si hartie de ziar cat sa facem focul sub cazane un intreg cincinal!
    PS. Mai bine folositi banutii de vouchere pentru achizitia de materiale sanitare, ca fratele Covid19 n-o sa se lase invins doar cu vorbe goale si cu dezinfectant bisericesc…!

  2. Traiasca pomenile

  3. Cele de pe anul acesta când se dau?

    • Sper că niciodată! Le aveți pe cele în vigoare. Cât vreți să vă mai plimbati pe banii privatilor?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.