G4Media.ro

Vaccinul anti-COVID a ajuns în România. Arafat: Este un moment istoric, lumea…

Vaccinul anti-COVID a ajuns în România. Arafat: Este un moment istoric, lumea a găsit o soluție/ Gheorghiță, coordonatorul programului de vaccinare: Este o primă tranșă simbolică. Mă bucur că există atâta interes pentru vaccin și dezbatere publică

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul programului de vaccinare anti-COVID din România, au preluat, vineri, vaccinul pentru noul coronavirus, din Vama Nădlac.

10.000 de doze vor fi distribuite cadrelor medicale din prima linie a luptei anti-COVID începând de astăzi. Arafat a declarat că asistăm ”la un moment istoric”, dar a avertizat că lucrurile ”nu s-au rezolvat” și că de vineri se va lucra ”pe două fronturi”.

Gheorghiță a transmis că se bucură de interesul existent pentru vaccin și de dezbaterea publică și a reamintit categoriile de persoane și ordinea în care acestea vor fi vaccinate:

 • Raed Arafat: Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție, începem să o aplicăm. Vedem cum UE a reușit să nu dezamăgească cetățenii, astfel încât să înceapă campania în toate statele, inclusiv în România, care a contribuit și ea la acest lucru. Este o speranță, lumina de la capătul tunelului. Dar, atenție, nu înseamnă că lucrurile s-au rezolvat. E doar un început. De astăzi lucrăm pe două fronturi: de limitare a coronavirus și de vaccinare.
 • Valeriu Gheorghiță: Este o onoare pentru mine să fiu astăzi coordonator al campaniei, astăzi este ziua în care primim prima tranșă, simbolică, de 10.000 de doze. Această tranșă simbolică este alocată pentru cadrele sanitare din prima linie a COVID-19. Mă bucur că există atâta interes și dezbatere publică. Toate aceste activități sunt perfect centralizate și în acord cu ce se întâmplă în celelalte țări europene. Este un efort imens. Avem o strategie de vaccinare, prima etapă este cea adresată personalului medical, în etapa a doua sunt persoanele la risc și în a treia celelalte persoane.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Ăăă… dezbatere publică și societatea civilerau niște subiecte tabu… Acum ca a disparut psd a aparut Haur să ne troleze la greu.
  Nu ne mai facem bine. (și aripa pro-psd din Pnl are rolul ei negativi)

 2. Traiasca concurenta, unii cu vaccinul, altii cu Agheasma.

 3. 10.000 doze, praf in ochi, pomana de sarantoci pentru un guvern de 2 bani.

 4. imi place masca lui arafat , e cu valva ! filtreza ce inspira nu ce expira , bravo!

  • Buna remarca. E FFP3, 40-50RON bucata, intr-o piata inundata de masti contrafacute… Sa zicem ca e o nuanta a dispretului fata de noi. Chiar si medicii care lucreaza nas in nas cu cazuri COVID s-au ars cu masti contrafacute. Si autoritatile au tacut malc. Sa fi luat cineva spaga ca sa ne fie vandute fake-uri? Intr-o tara profund corupta, sa fie posibil?

 5. Coronavirus Cases:79,855,231
  Deaths:1,751,742
  Numar morti de vaccin:0
  Fiecare trage concluziile dupa cum il duce mintea.

 6. Măi nene, noi suntem in UE, are cine sa ne apere drepturile (crekă).
  Uite, in SUA, cauta pe net ‘gm mass action dex cool’, produsul ăla s-a vândut in Europa până a părăsit gm continentul. Nu ne-a despagubit nimeni.
  Ce e in SUA E IN SUA, ce e la noi e la noi.
  E normal ce se intâmplă, depinde doar de noi ce vrem. Noi vrem pace.

 7. Ce faci dumneata se numeste FUD (fear, uncertainty and doubt – răspândești frică, incertitudine și îndoieli).

  Că acest virus a pus economia globală la pământ e cunoscut, iar alternativa este o criză sau chiar o depresiune economică majoră cu milioane de victime directe alte virusului și indirecte în economie.

  Vaccinurile sunt și au fost sigure și alternativa evident mai bună de când au fost inventate în forma modernă de la Edward Jenner încoace.

  Și atunci, ca și acum, au existat oameni slabi la minte care s-au opus vaccinării. Istoria le-a dat dreptate întotdeauna proponenților vaccinării.

  Acum e cu atât mai puțin probabil să aveți dreptate pentru că boiul vaccin nici măcar nu mai conține virusul mort sau atenuat, ci doar o proteină cu care virusul intră în celulele atacate. Corpul creează anticorpii împotriva proteinei, iar când virusul e întâlnit, anticorpii deja există și corpul luptă în mod natural cu virusul cu un risc extrem de mic de infectare.

  Dar privire oricât am explica unui antivaxer, tot nu va fi de acord, pentru că poziția lui nu e rațională, ci ideologică.

 8. Este momentul istoric in care istericii fac pauza.

 9. Cu vaccinul ne vom lămuriri cât de curând. Romanii nu se vor comporta altfel decât cetățenii tarilor civilizate. În State campania de vaccinare e aproape de un mare dezastru. Dacă continua în ritmul asta au nevoie de 8_10 ani pt a vaccina numărul necesar de oameni. În Europa, cetățenii sunt mult mai sceptici în : Franța, Italia, Spania niciodată nu se vor atinge procentele din lumea anglo-saxona. Deci, nici într-un caz nu „lipsa de cultură” a poporului român contează ci doar ceea ce fac cetățenii din vest. De la ei ne luăm lumina și ca atare ii vom imita la perfecție.
  Deci, aveți încredere în deciziile celor din vest?

  • Ptiu… daca nici in doctorul tău nu ai incredere… esti dus!

  • Avram Iancu, esti frate cu iancu zapciul? In SUA au vaccinat mai mult de 1 milion de oameni si de abia au inceput. Vor vaccina destui in 2021. La noi nu sunt sanse pentru ca nu avem de unde primi doze.

  • Plictisitu*, nu am frați, nici măcar de nume. În State au vaccinat 1 milion și și-au propus sa vaccineze 20 de milioane anul acesta. Crezi ca ii vor vaccina? Dacă vaccinează în ritmul acesta au nevoie de 10 ani ca să vaccineze 85% din populație. Sa_mi spui peste către zile dacă au vaccinat cele 20 de milioane. Sa nu spui ca nu exista vaccinurile, depozitele sunt burdușite. Iar gluma ca nu au personal care să vaccineze e doar o glumă. Adevărul e ca nu au pe cine sa vaccineze! mai vorbim.

 10. Daca puneau vaccinul in alcool sa poți sa-l torni pe gat la un pahar cu prietenii alta era discuția despre … sanatatea maselor

 11. De ce FUD si nu FII? Copiati toate acronimele anglosaxone de parca ati descoperit roata.

 12. Aragat: p neamt, constanta, colectiv!!!!