G4Media.ro

Vaccinarea împotriva Covid nu va mai fi obligatorie în Franța pentru îngrijitori…

sursa foto: Pexels.com

Vaccinarea împotriva Covid nu va mai fi obligatorie în Franța pentru îngrijitori și alte cadre medicale/ De acum, vaccinul va fi „ferm recomandat” pentru profesioniştii în cauză

Impusă în plină criză sanitară, obligaţia de vaccinare împotriva Covid va fi ridicată pentru îngrijitori şi alte cadre medicale în Franţa.  Guvernul de la Paris a promis joi să urmeze recomandarea în această direcţie a Înaltei Autorităţi de Sănătate (HAS), relatează AFP.

În vigoare de 18 luni, obligaţia de vaccinare împotriva Covid se apropie de final. Înalta Autoritate de Sănătate şi-a revizuit, de fapt, doctrina şi de acum sugerează ca vaccinul „să fie ferm recomandat” pentru profesioniştii în cauză.

Schimbarea este justificată de o dinamică epidemică mai favorabilă. „Numărul de cazuri noi a scăzut în mod clar”, în timp ce au apărut „noi variante a căror virulenţă este mai puţin importantă”, a explicat specialistul în boli infecţioase Elisabeth Bouvet în cadrul unei conferinţe de presă.

În acest context şi cu „peste 95% din cadrele medicale” care au primit cel puţin două doze de vaccin, obligaţia „nu mai este necesară din punct de vedere ştiinţific şi medical”, a adăugat ea. Ministrul Sănătăţii, François Braun, s-a angajat să urmeze rapid această recomandare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...