G4Media.ro

Vaccinare pe bicicletă la centrele drive-thru din Hunedoara pentru a respecta Vinerea…

Vaccinare pe bicicletă la centrele drive-thru din Hunedoara pentru a respecta Vinerea Verde

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 la centrul drive-thru, direct din maşină, deschis în parcarea unui mall din Deva o pot face vineri, chiar dacă vor ajunge acolo cu bicicleta, deoarece autorităţile doresc să marcheze în acest fel „vinerea verde”, conceptul lansat la nivel naţional pentru reducerea poluării generate de maşini.

Cicliştii din Deva, dar şi din alte localităţi, sunt aşteptaţi pe vehiculele lor cu două roţi între orele 10,00 şi 19,00, vaccinarea urmând să fie făcută cu serul Pfizer-BioNTech. Bicicliştii vor avea prioritate faţă de maşini în intervalul orar 13,00-19,00, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

„Dacă tot este ‘vinerea verde’, atunci cel mai bine este să ne gândim la biciclete. Toţi cei care doresc să se vaccineze pot veni pe bicicletă la Centrul drive-thru de la Complexul Comercial Shopping City Deva şi sperăm ca participarea să fie cât mai largă. În plus, acţiunea se constituie şi ca o avanpremieră a competiţiei de ciclism Turul Municipiului Deva, ediţia a IX-a”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

La centrul de vaccinare drive-thru vor avea prioritate şi conducătorii autoturismelor electrice sau hibrid, împreună cu însoţitorii acestora.

Centrul drive-thru funcţionează pe patru fluxuri, iar de la deschiderea sa, pe 24 aprilie, aici s-au vaccinat peste 4.300 de persoane, în condiţiile în care acesta a fost închis în perioada Paştelui.

La acest centru se foloseşte serul Pfizer-BioNTech, iar persoanele care doresc să se imunizeze aici nu au nevoie de programare. Ele trebuie să se prezinte la centru într-un autovehicul, deoarece toate procedurile impuse de procesul de vaccinare se desfăşoară fără ca doritorii să coboare din maşină.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Hai că v-ați cretinizat de tot! Pe trotinete sau pe role merge?!

 2. Ziceam ca ați înnebunit deabinelea!

 3. …unde este avangarda?
  …inainte…trotinetisti!
  …e gratis…parca!
  …vinerea verde…cica!

 4. …poluarea…
  …poluarea,ce o produce,creierele,voastre denaturate…sclavi ai seringii!
  …daaaa…e gratis!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.