G4Media.ro

Vacanță în Grecia 2024: Taxa sezonieră pe climă, introdusă din acest sezon.…

Sursa foto: Pixabay

Vacanță în Grecia 2024: Taxa sezonieră pe climă, introdusă din acest sezon. Cât costă în funcție de hotel și unde se plătește

Guvernul de la Atena a decis să introducă o taxă sezonieră pe climă, din 2024, care va avea valori diferite în funcție de gradul hotelului și, atenție, se plătește la fața locului, nu este inclusă în prețul pachetului turistic.

Motivul introducerii acestei taxe pe climă a fost legat de faptul că țara a fost devastată de incendii de vegetație și inundații puternice în 2023.

Prețurile pentru un sejur cresc astfel semnificativ, cu până la 70 de euro. Valoarea taxelor rămâne constantă chiar și pentru perioadele mai-iunie și septembrie când în mod normal pachetele turistice sunt mai ieftine, scrie alba24.ro.

Taxa pe climă este sezonieră și va fi plătită din martie și până în octombrie, în funcție de nivelul de cazare. Astfel, pentru camere închiriate sau apartamente, tariful este de 1,50 de euro/zi, de persoană, iar la un hotel de cinci stele taxa ar putea ajunge și la 10 euro/zi.

Turiștii ar trebui să plătească încă 70 de euro pentru o cazare de șapte zile la un hotel de cinci stele.

În perioada noiembrie – februarie, taxarea este mai mică. Adică începe de la 0,5 euro pe noapte, dacă este hotel de una sau două stele și ajunge la 4 euro dacă este cazare de 5 stele.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează