G4Media.ro

Va fi nevoie de „multe luni” pentru ca tancurile Abrams să fie…

sursa foto: Pentagon

Va fi nevoie de „multe luni” pentru ca tancurile Abrams să fie pe teren în Ucraina, afirmă Casa Albă

John Kirby, un purtător de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, a declarat vineri că noua tranșă de tancuri Abrams anunțată de SUA ca parte a ajutorului acordat săptămâna aceasta Ucrainei „va dura multe luni până când vor putea ajunge pe teren”, relatează CNN.

În ciuda acestui termen, Kirby a declarat că administrația Biden „nu va pierde timpul” în a oferi instruire și a consolida lanțurile de aprovizionare pentru a se asigura că forțele ucrainene sunt echipate cât mai bine pentru a le folosi atunci când vor ajunge în cele din urmă în Ucraina.

Totuși, Kirby a refuzat să spună dacă el crede că acestea vor ajunge până la sfârșitul anului 2023.

„Nu vreau să fiu prea specific, pentru că încă lucrăm la planuri, dar vor trece multe luni”, a spus Kirby, dar a precizat că, între timp, un transport de tancuri Leopard din partea Germaniei va ajunge pe teren în Ucraina „în scurt timp”.

De asemenea, Kirby nu a vrut să spună dacă președintele american Joe Biden ia în considerare o călătorie în regiune pentru a marca aniversarea unui an de la invazia Rusiei, dar a declarat pentru CNN că Biden este „în contact strâns cu președintele Zelenski – vorbesc destul de des”.

„Cred că, știți, președintele ar fi cu siguranță, la orice moment potrivit, ar fi dispus să facă [o călătorie] în Ucraina. Dar nu ne aflăm în acel moment”, a spus el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Cam cate?? 24?
    Era logic!!

  2. Trebuie construit de la zero lanțul logistic pentru Abrams, normal că durează.

  3. Informatie de ultima ora: Rusii au anuntat ca nu vor mai desfasura operatiuni militare, pana cand tancurile amerindiene si cele ale fritzilor nu vor ajunge in Ucraina!!
    Scuzele mele, am uitat de Patrioate!!
    Astia fac misto de p.opo.rul ucrainian!!!!