G4Media.ro

USR vrea deficit mai mic decât cel propus de guvernul Orban, ALDE…

USR vrea deficit mai mic decât cel propus de guvernul Orban, ALDE vrea deficit mai mare

USR a depus joi un amendament la proiectul legii plafoanelor, pe care guvernul Orban își asumă azi răspunderea în fața Parlamentului, prin care cere un deficit de 3% din PIB atât pentru 2020, cât și pentru 2021.

În schimb, ALDE a depus un amendament prin care cere mărirea deficitului bugetar la 3,95% din PIB pentru 2020 și la 3,6% în 2021.

Proiectul de lege asumat de guvernul Orban prevede un deficit de 3,6% din PIB în 2020 și de 3,34% în 2021.

România s-a obligat, prin tratatele semnate în UE, să nu depășească un deficit bugetar de 3% din PIB.

Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea plafoanelor, act normativ fara de care nu poate fi adoptata Legea Bugetului pentru anul viitor.

USR cere respectarea Tratatului de la Maastricht, care prevede ca deficitul bugetar sa nu depaseasca 3% din PIB in urmatorii 2 ani.

“Deficitul va fi finantat prin datorie, ceea ce va creste dobanzile pentru mediul privat, va creste inflatia si va devaloriza moneda nationala. Interventia BNR nu poate opri complet niciunul dintre aceste efecte”, motiveaza USR in amendamentul depus in Parlament.

ALDE vrea cresterea deficitului bugetar pana la 3,95% din PIB pentru anul 2020 si 3,6% din PIB pentru 2021. Parlamentarii ALDE care si-au asumat acest amendament, Andrei Gerea, Varujan Vosganian si Ion Popa, motiveaza aceste majorari prin faptul ca “diferenta sa fie alocata pentru investitii”

Potrivit unor surse guvernamentale, propunerile USR si ALDE nu vor fi acceptate de Guvern.

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Prea multa libertate data unor nevertebrate …

 2. Situația este exprimabilă simplu:

  Este de preferat dar utopic deficitul propus de USR.

  Este inacceptabil dar realist deficitul propus de ALDE.

  Concluzia? Poate pe viitor poporul își exprimă dreptul de vot într-o direcție mai puțin neocomunistoidă și refractară la valorile europene.

 3. Stiu ca n-are importanta ce cred eu, dar totusi: cred ca e de acceptat ideea de deficit in anul asta in care jaful psd-ist a facut prapad in finante, nu cred ca e de acceptat ca principiu de functionare pe termen lung.
  E adevarat, traiul pe datorie e o idee de mare circulatie, aproape toti guvernantii lumii (majoritatea, in pofida credintelor romanilor, niste pafaristi) o folosesc, dar in timp ce unii isi permit sa-si finanteze deficitul tiparind bani, altii o sfirsesc in gard, perspectiva noastra, chiar daca e mai indepartata, e situatia Greciei.
  Cred ca intelept ar fi sa avem un buget echilibrat cu un deficit ce tinde spre zero.

 4. USR vrea si cere, atat pot… impotentii astia au intrat in opozitie cu PSDul

 5. Dar ce e ALDE?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ALDE sunt la fel ca USRul, băgători în seamă

  • Acum am inteles, merci!

 6. USR nu a învățat nimic (ca și PSD) din trecutele alegeri prezidențiale când au fost sancționași de votanții săi. Sunt alături de PSD cei care latră în fiecare zi împotriva actualului guvern care și-a asumat singur să înfrunte dezastrul lăsat de guvernarea PSD. În fiecare zi cer, cer. Penibili.

  • Eu am declarat ieri ca nu vreau sa mai aud de USR.

  • usr-ul luat pe persoana fizica de dan barna e la fel ca psd. vorbe goale, excluderi staliniste, promovari pentru lingai, bani publici pentru firme prietene ale conducerii din subventia de la stat. pana la urma asa e politica profesionista si usr se muleaza perfect pe model! unde ies in castig e la personalitati cu cv-uri reale, dar la caractere e acelasi deficit!

  • IP, Idiot Patentat, lins in cur de doi trolli, astia care-ti dau like.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.