G4Media.ro

USR: Sorin Grindeanu a numit în Consiliile de Administrație ale Companiei de…

SURSA foto : CNAIR

USR: Sorin Grindeanu a numit în Consiliile de Administrație ale Companiei de Drumuri și Metrorex aceiași politruci care au căpușat companiile de Transporturi în ultimii ani

Horațiu Cosma, fost secretar de stat în ministerul Transporturilor susține că Sorin Grindeanu a nenorocit companiile din subordine pentru cel puțin patru ani, pentru că a numit CA-urile ompaniei de Drumuri și Metrorex aceiași politruci care au căpușat companiile de Transporturi în ultimii ani.

”La vremuri noi, tot noi” pare a fi deviza lui Grindeanu. A numit zilele trecute în consiliile de administrație ale Companiei de Drumuri și Metrorex aceiași politruci care au căpușat companiile de Transporturi în ultimii ani. La CNAIR, doar unul din cei șase membri este drumar de meserie”, susține Horațiu Cosma într-un comunicat de presă.

Acesta mai arată că USR a lăsat prin PNRR obligația de a pune la conducerea acestor companii oameni profesioniști, care să le curețe de pile, trântori sau contracte găunoase și să le aducă pe linia de plutire.

În loc să se întâmple acest lucru, ministrul Grindeanu este învinovățit că a ales „să servească interesele de partid și, astfel, să păcălească Comisia Europeană și să pună în pericol banii europeni din PNRR”.

Horațiu Cosma arată cine sunt personajele care vor gestiona în următorii ani miliardele de euro pentru autostrăzi, drumuri expres sau construcția de magistrale de metrou în București:

 • Cristian Pistol: actual director general CNAIR catapultat de la PNL Ilfov, fost director mediocru în aceeași companie, reșapat de Cîțu pe post de consilier guvernamental
 • Costin Mihalache: fost șef al Cancelariei în Guvernul Viorica Dăncilă, licențiat în Drept Penal la Academia de Poliție București
 • Ion Damian: actual președinte al consiliului de administrație CNAIR, numit de Sorin Grindeanu, absolvent al Academiei de Poliție, fost comisar-șef de poliție în Timiș, fost șef la Fisc
 • Mariana Petre: fostă angajată Metrorex cu mai multe poziții în consiliul de administrație Metrorex la activ, una dintre semnatarele vestitei măriri de salarii nesustenabile la Metrorex în plină pandemie în 2020

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Din cauza asta sunt deschise de 2 ori mai multe șantiere față de perioada lui Ștrulă ministru?

  • „Ministrul admite că în această perioadă condiţiile meteo nu sunt cele mai favorabile realizării de lucrări la drumuri. El spune că speră ca odată ce vreme va fi „una potrivită” şi ritmul lucrărilor de reparaţii va fi unul „potrivit”.
   De câte ori deşchid şanteru’
   De-atâtea ori îl si închid
   Si pentru ca va trece geru’
   Eu tie-ti multumesc PARTID !
   (Nu-i prea mare curentu’ cu atâtea şantere dăşchise?)

  • Două la primărie, două la prefectură, tavariș?

  • Da.
   Pentru că le-au venit paralele din PNRR despre care tot ăștia cârâiau că nu l-au negociat bine useristii și că vor să-l renegocieze. Văd că de la o vreme nu mai mârâie. Oare de ce, că au de un’ să fure iar?

 2. „Sorin Grindeanu anunţă că reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) monitorizează cu multă atenţie modul în care italienii de la compania Pizzarotti realizează lucrarea de reparaţii la autostrada A10, în zona Alba Iulia Nord, acolo unde o bucată din carosabil s-a rupt în urma unei alunecări de teren.”
  Evident ca monitorizarea trei’ sa se realizeze cu participarea organelor competente formate la Academia de politie!

 3. Si ce? Se astepta cineva la altceva de la acest neica nimeni.

 4. Este regretabil faptul ca desi am votat usereu’, care a promis ca face autostrada zapezii, nu numai ca n-a facut nimic in 30 de ani dar a reusit sa distruga si ce am cladit noi, cum s-a vazut la Breaza pe DN1….

  • Yep, tot ce construieste USL-ul ziua USR-ul darima noaptea ! Si asta de 30 de ani incoace .. desi USR-ul inca nu a facut 10 ani ( luind in considerare si perioada Nicusor Dan ).

 5. Monument de prostie acest om. Vezi și declarația de la accidentul de pe autostradă, cumcă el nu se dă jos din mașină în caz de accident. Probabil nici dacă mașina a luat foc sau dacă nu este nevoie de descarcerare. Și când te gândești că este și vice-prim ministru.

 6. Ați votat PSD 46% în 2016 și 30% în 2020. Orice s-ar întâmpla, veți vota masiv cu PSD, nație de maimuțe ce sunteți.

 7. Ba nene, aici jos pălăria. O remarcă pentru care dl. Cosma merită felicitar. Dar….mai sunt și alte nume sonore care au fost zero ca valoare. Aici mă gândesc la celebrul Smart de la CFR Călători și doamnă Nuți (spaima puttttttiiiiiii) de la Finanțe și de alte două relicve, Chiper și Mitan (care o să fie împăiat până i se termină mandatul, omul are cam vreo 67 ani acum) de la CFR SA. Ăștia chiar profesioniști, aici chiar sa faultat PSD-ul cu astfel de numiri.

 8. In EU, In caz de accident rutier, persoanele mobile implicate, au obligația de a îmbrăca vestele reflectorizante si sa se retraga peste parapetul
  metalic sau intrun loc sigur, asteptand intervenția
  autorităților abilitate! Grindeanu e un…