G4Media.ro

USR solicită Ministerului Afacerilor Externe să reacționeze oficial la afirmațiile Ambasadei Rusiei…

USR solicită Ministerului Afacerilor Externe să reacționeze oficial la afirmațiile Ambasadei Rusiei legate de așa-zisa „aniversare” a 75 de ani de la „eliberarea” României de către Armata Roșie

Uniunea Salvați România solicită Ministerului Afacerilor Externe să reacționeze oficial la afirmațiile Ambasadei Federației Ruse legate de așa-zisa „aniversare” a 75 de ani de la „eliberarea” României de către Armata Roșie în contextul discuțiilor recente despre comportamentul soldaților sovietici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Reamintim pe această cale Ambasadei Federației Ruse că, la nivel internațional, nu doar Uniunea Europeană ci și organizații la care Federația Rusă este parte, precum Consiliul Europei și OSCE au adoptat documente în care sunt condamnate toate regimurile totalitare, inclusiv stalinismul și comunismul. A face apologia dictatorului Stalin într-o țară care a trăit pentru aproape jumătate de secol trauma regimului comunist impus cu tancurile, așa cum s-a petrecut și în celelalte țări «eliberate» de Armata Sovietică, înseamnă a disprețui memoria tuturor victimelor comunismului“, afirmă USR într-un comunicat.

Uniunea Salvați România precizează că nu va accepta să participe la nicio manifestare care să aniverseze un moment istoric care a însemnat, odată cu sfârșitul regimului nazist, începutul totalitarismului comunist.

„Dimpotrivă, ne exprimăm speranța că, la 80 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, pe 23 august 2019 vom organiza cum se cuvine Ziua Europeană a Comemorării Victimelor regimurilor totalitare, indiferent de natura sau numele acestora: Comunism, Fascism, Nazism, Stalinism. Doar printr-un efort comun de păstrare e memoriei colective vom putea lupta împotriva celor care folosesc frica, extremismul și intoleranța ca arme de luptă împotriva valorilor noastre comune europene“, subliniază USR.

Ambasada Rusiei la București le spune românilor să fie atenți la informațiile despre acțiunile soldaților sovietici din al Doilea Război Mondial, susținând că, de 75 de ani, ostașii Armatei Roșii, care au eliberat de fascism țările Europei Centrale și de Est, sunt denigrați. Ambasada argumentează cu un citat din Stalin.

În replică, ambasadorul României la Moscova, Vasile Soare, le-a transmis colegilor de la Ambasada Rusiei că au cam dat „cu bâta în baltă“ și că ar trebui să știe că mulţi români păstrează amintiri vii de la bunici despre comportamentul soldatului sovietic pe teritoriul României, care nu are nimic de-a face cu „eliberarea“. (detalii aici)

Sursa foto: Facebook / Dan Barna

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Bravo, USR! Foarte buna interventia voastra, nesimtitii din mae se fac ca ploua, ei stiu sa reactioneze ciufut doar la sugestii care le vin dinspre partea UE, vezi comunicatul urzicat de ieri adresat presedintelui Juncker, acompaniat si de alte luari de pozitie ale unor fufe europarlamentare psd. Nu mai ajungeti voi pe-acolo sa ne reprezentati, leprelor!

    • Bine zis , este primul pas si unul foarte important, ca la europarlamentare sa le dam niste palme acestor psdisti si aldisti . Este foarte important sa ne prezentam in nr cat mai mare la europarlamentare si la toate alegerile ce vor urma . Ce se intampla de 2 ani trebuie sa ne fie invatatura de minte …

  2. Limbricul asta nu stie ca rusii au eliberat romanii de sub nazism si comunism.

  3. Nu a fost eliberare.Prin lovitura de stat de la 23 August 1944,s.a preluat puterea de catre Rusi printr.un guvern marioneta ce a profitat de faptul ca regele Mihai este un fricos ce incearca sa.si pastreze tronul sacrificandul pe maresalul Antonescu.Cinste tie Maresal Ion Antonescu.

  4. Sunt curios daca ” coada de topor” Melescanu, vă catadarisi să facă ceva atâta vreme cât șeful său de partid l-a primit cu covorul roșu în Senatul României, pe Naraskin, actualul Șef al Serviciilor Secrete ale Armatei Roșii ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.