G4Media.ro

USR solicită demararea procedurii pentru numirea unui nou președinte al AEP /…

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

USR solicită demararea procedurii pentru numirea unui nou președinte al AEP / Constantin-Constanti-Florin Mituleţu-Buică și-a anunțat demisia în 11 ianuarie

USR solicită Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului stabilirea calendarului şi demararea procedurii de numire a unui nou preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, anunță Agerpres.

„O solicitare în scris a fost depusă, în acest sens, la Birourile Permanente Reunite, de către liderii grupurilor parlamentare USR, în condiţiile în care demisia lui Constantin Mituleţu-Buică (foto) îşi produce efectul pe data de 13 februarie 2023. USR consideră că în fruntea AEP, instituţie fundamentală pentru democraţie, care organizează şi veghează asupra alegerilor din România, trebuie să stea profesionişti”, informează USR.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică a înaintat pe 11 ianuarie celor două Camere ale Parlamentului demisia sa din funcţia de preşedinte al AEP, începând cu data de 13 februarie 2023.

În 9 ianuarie, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul General în cazul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, pe motiv că şi-ar fi angajat nelegal cumnata în funcţia de consilier la cabinetul vicepreşedintelui AEP.

În noiembrie 2021, Constantin Mituleţu-Buică a fost trimis în judecată pentru comiterea în concurs a trei infracţiuni de abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat că a făcut presiuni ca doi directori din AEP să părăsească instituţia şi ar fi blocat mai multe posturi din cadrul AEP şi nu a organizat concursuri pentru ocuparea lor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...