G4Media.ro

USR și PLUS îi cer președintelui Klaus Iohannis să participe la ședința…

USR și PLUS îi cer președintelui Klaus Iohannis să participe la ședința de guvern de vineri pentru a bloca modificarea Codurilor penale prin ordonanță de urgență

Alianţa USR-PLUS consideră că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să participe la şedinţa de guvern care are pe ordinea de zi ordonanţele privind Codurile penale, pentru a bloca adoptarea lor, a declarat, joi, preşedintele USR, Dan Barna, transmite Agerpres.

El a anunţat că i-a transmis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare, în care îi solicită să renunţe la adoptarea acestor ordonanţe, iar, în paralel, a transmis şi partenerilor europeni un document similar.

„Avem din nou agresiunea cu ordonanţele. Această ameninţare care a ţinut România de la Ordonanţa 13 până astăzi în stradă aproape permanent vedem că revine din nou, vedem că Tudorel Toader şi doamna Dăncilă vorbesc din nou despre ordonanţele pe Codurile penale şi poziţia noastră este foarte clară: aceste ordonanţe nu trebuie date. Am transmis chiar în acest moment doamnei Dăncilă o scrisoare în care îi solicităm acest lucru argumentând. Transmitem de asemenea către partenerii europeni un document similar în care îi informăm şi le cerem sprijinul pentru o poziţie fermă împotriva poziţiei Guvernului de a da ordonanţe pe Coduri”, a afirmat Barna la o conferinţă de presă.

USR-PLUS consideră că aceste ordonanţe ‘sabotează’ justiţia.

„Avem totuşi un fir optimist că se va renunţa la aceste ordonanţe. Dacă ele vor rămâne pe ordinea de zi a şedinţei de mâine, considerăm că ar fi o idee foarte bună ca preşedintele Klaus Iohannis să participe din nou la şedinţa de guvern şi să o prezideze pentru a bloca aceste ordonanţe, pentru că aceste ordonanţe nu fac decât să continue sabotarea justiţiei”, a adăugat Barna.

El a apreciat că în elaborarea acestor ordonanţe Tudorel Toader ignoră poziţiile asociaţiilor profesionale şi ale Comisiei de la Veneţia.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Din pacate nu poate face asta, din avziul de suspendare pentru Basescu (primul: https://www.ccr.ro/files/products/avizconsultativ.pdf):

    Preşedintele nu se substituie Guvernului, nu poate împiedica Guvernul să adopte actele juridice pe care acesta doreşte să le adopte şi nici nu-l poate obliga să ia măsuri contrare voinţei acestuia.

  2. Nu ma intereseaza informatiile. Rog a fi excluse deoarece le pot obtine din alte surse in masura in care pot fi interesat.

  3. Nebunatico ,ii faci avansuri?

  4. De acord cu USR!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.