G4Media.ro

USR cere eliminarea pensiilor speciale ale primarilor: „PSD, PNL, AUR nu sunt…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

USR cere eliminarea pensiilor speciale ale primarilor: „PSD, PNL, AUR nu sunt de acord cu ceea ce românii spun de atâta timp, că nu mai vor inechitate în sistemul de pensii”

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, s-a pronunţat luni, după şedinţa Biroului permanent, pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, menţionând că PSD, PNL şi AUR s-au opus solicitării USR de a pune pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Senatului acest proiect de act normativ, transmite Agerpres.

„Astăzi, subiectul pensiilor speciale a fost din nou pe agenda Biroului permanent al Senatului şi al Comitetului liderilor. Cererea noastră a fost foarte clară către Biroul permanent, să cerem comisiilor raportoare să-şi facă datoria, să vină repede cu un raport. Această cerere este trimisă către cele două comisii raportoare şi am solicitat, în mod normal şi natural, ca urgent, mâine, să avem pe ordinea de zi, sub rezerva depunerii raportului, această iniţiativă foarte importantă. Răspunsul de la PSD, PNL şi AUR a fost foarte clar – nu vor să pună pe ordinea de zi eliminarea pensiilor speciale ale primarilor. Aceste trei partide, PSD, PNL, AUR, nu sunt de acord cu ceea ce românii spun de atâta timp, că nu mai vor inechitate în sistemul de pensii (…). Am insistat, de-a lungul anului, de mai multe ori, să fie pus pe ordinea de zi a comisiilor, să avem raport să putem să votăm să eliminăm pensiile speciale ale primarilor, să evităm riscul de a adăuga 600 de milioane de lei în fiecare an, pentru aceste pensii, pentru mii de primari şi alţii funcţionari din primării”, a precizat Mihail.

El a afirmat că încă de acum doi ani USR a depus un proiect de lege pentru a elimina pensiile speciale ale primarilor, susţinând că proiectul a fost „ţinut la sertar” de PNL şi PSD.

„Încă din 2021, acum doi ani, USR a depus un proiect de lege pentru a elimina pensiile speciale ale primarilor. Proiectul a fost ţinut la sertar, doi ani de zile, de PNL şi PSD (…). În condiţiile în care banii din bugetul României se scurg, în fiecare zi, în cantităţi impresionante, pe cadouri pe care domnul Ciolacu le face, în condiţiile în care Guvernul nu e în stare să explice de unde va avea bani să plătească majorări de pensii, avem situaţia catastrofală în care putem să vedem o categorie de pensii speciale care apare de la 1 ianuarie, anul viitor”, a transmis Mihail.

Și Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorului 2 din Capitală, a cerut luni eliminarea pensiliilor speciale ale primarilor.

„Fără pensii speciale pentru primari! Pe 1 ianuarie coaliția de guvernare vrea să-mi facă un cadou pe care eu nu mi-doresc: o pensie specială. Am un salariu suficient din care plătesc contribuții la fondul de pensii. Plătesc acum, ca primar, o contribuție identică cu cea a oricărui român “neprivilegiat”. Așa că nu văd absolut niciun motiv pentru care un primar ar trebui să aibă altfel de pensie decât un medic, un ITst, un corporatist sau un farmacist. Cu toate astea, pe 1 ianuarie 2024 intră în vigoare legea care acordă pensii speciale primarilor, viceprimarilor si președinților de consilii județene. Asta pe lângă pensia obișnuită, care se calculează la fel ca pentru ceilalți contribuabili. Este o nedreptate majoră, pentru toți cei care nu se găsesc în poziții de putere, dar își plătesc taxele în mod onest.
Coaliția de guvernare mai are mai puțin de o lună să oprească această nedreptate, căci dacă legea intră în vigoare chiar și o singură zi, pensia specială devine drept câștigat și nu mai poate fi eliminată. PSD, PNL opriți pensiile speciale pentru primari!”, a scris Mihaiu pe Facebook.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Romanii nu spun nicaieri ca nu vor pensii speciale…pentru speciali, si de k k t pentru ei. Daca ar spune-o, nu ar vota usl+haur+sosoaca+udmr.
  Huoooo USR, sus pensiile speciale, sus usl+haur+sosoaca+udmr

  • Sus haur ca face circ. sus sosoaca ca face circ, sus psd+pnl ca pastreaza pensiile speciale inca 30 de ani OFICIAL PRIN LEGE

  • Pensii speciale = Furt legalizat de gasca Iliescu-KGB-FSN-PSD-PNL

 2. Ce mai protestati…degeba
  Legea a fost votata si promulgata: INCA 30 ANI PENSII SPECIALE, PUNCT
  Romani..mai luati un job ca avem de platit mult…

 3. Așa USR, mai cu viață!!
  Din păcate mulți care sunt anti-USL merg după fenta AUR. Și-au dat seama că USR nu e perfect (ca și cum ar putea fi vreun partid perfect) și sunt dezamăgiți, dar nu văd că AUR e de 1000 de ori mai rău. Uitați-vă la pornirile agresive ale membrilor AUR, la postările cu limbaj de lemn, la biografiile lor dubioase, la felul în care au făcut opoziție de fațadă. Uitați-vă la câte discrepanțe sunt între ce zic și ceea ce fac. Se vede de la o poștă că e ceva dubios cu ei, sunt șocat că au atâția susținători.

  • Fenta AUR, e pur si simplu o cor.ci.tura. Pana si fanii lor au incepu.t sa critice faptul ca in parti.d au ajuns foarte mult oameni din ps.d si pn.l adica fix partidele pe care ei le urasc si cu care aur sustine ca nu o sa fa.ca aliante.

 4. PSDNLUDMR + AUR vor eliminarea PENSIILOR SPECIALE IN 30 ZILE, doar ca nu-i lasa PNRR/UE/ambasadele/USR, si prin urmare PSDNLUDMR+AUR se sacrifica pentru tarisoara si mai maresc PENSIILE SPECIALE, iar romanasii sunt veseli si voteaza 80% PSDNLUDMR + AUR

 5. asti-a or sa ajunga sclavi in tara pensionarilor speciali,nu mai sunt sanatosi la cap

 6. e pacat ca un ex ceapist, devenit primar / parlamentar dupa 1989 sa nu primeasca pensie ,,speciala” …

 7. După ce că au candidat de bună voie și nesiliți de nimeni pentru primărie, după ce că sute primari au fost ținuți în posturi cu bani de la buget pentru salariile pe care și le-au mărit singuri cât au vrut, la sfârșit mai pretind/le mai dai și pensie specială ? N-or fi aceste pensii speciale la fel de mari ca ale magistraților sau polițiștilor, dar nesimțirea lor e muuult mai mare. ”Pentru pensie specială candidați la primărie/la parlament ?” Asta ar trebui să fie prima întrebare adresată ”catindaților” în viitoarea campanie ?