G4Media.ro

USR cere amânarea dezbaterilor pe Legile Justiţiei înaintate de Cătălin Predoiu până…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

USR cere amânarea dezbaterilor pe Legile Justiţiei înaintate de Cătălin Predoiu până la primirea opiniei Comisiei de la Veneţia

În contextul solicitării Consiliului Europei ca România să modifice legile justiţiei în conformitate cu avizul Comisiei de la Veneţia, USR a înaintat luni o cerere către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor de prelungire a termenului de raport pentru cele trei legi propuse de ministrul Predoiu până la primirea opiniei Comisiei de la Veneţia.

Textul integral al solicitării mai jos:

„Către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor,

Prin prezenta, vă cerem să luaţi act de solicitarea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei ca România să modifice Legile Justiţiei în conformitate cu avizul Comisiei de la Veneţia.

Prin aderarea la Uniunea Europeană, România s-a obligat să respecte legislaţia europeană, actele organelor Consiliului Europei şi implicit ale Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept – Comisia de la Veneţia.

Parlamentul, organ reprezentativ suprem şi unica autoritate legiuitoare a României, trebuie să fie, la rândul său, un garant al ducerii la îndeplinire a obligaţiilor asumate de România ca stat membru al Uniunii Europene.

Comisia de la Veneţia a fost sesizată cu emiterea unei opinii referitoare la cele trei proiecte de legi ale justiţiei pe data de 14 septembrie 2022. Parlamentul României trebuie să aştepte această opinie înainte de a vota modificările la Legile Justiţiei.

Pe cale de consecinţă, solicitarea Consiliului Europei ca România să modifice Legile Justiţiei în conformitate cu avizul Comisiei de la Veneţia nu poate fi ignorată de Parlament, drept pentru care, prin prezenta, vă solicităm, în conformitate cu art. 86 alin. (1) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, prelungirea termenului de raport până la primirea opiniei Comisiei de la Veneţia”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Preşoi nu poate, că trebuie şi el să ia aprobare de mai sus, de la Clanul Sportivilor, Clanul Duduienilor şi de la Tata Nuţu… nu e aşa uşor..

 2. Atat timp cat poporul asta tamp va vota mafia asta FSN, atat ne vom zbate in mocirla si astia vor scuipa pe noi …

  • Adica romanii se vor balaci in mocirla la nesfarsit, pt ca la nesfarsit or sa voreze FSN.

 3. Eu nu inteleg cum cei de la G4 accepta un astfel limbaj si cum de Eugen Nicolicea trimite mesaje pe acest site. Acest Eugen este oglinda USL. Acestia sunt cei care iau decizii in numele Romaniei: o șleahta de mârlani.

 4. Nu știu ce folosesc cei de la g4m, bot sau om la moderație, dar e complet inutil. Lasă unele postari sa treacă de zici că site-ul e plătit de uslul putinist…
  Măcar scoateți opțiunea de comentarii dacă nu sunteți în stare sa o administrați la un nivel de bun simț…

 5. Asta-i bătălia cea mai importantă pt PSD&PNL&UDMR !
  Trebuie să scape de pușcărie și să rămână cu averile furate prin corupție.