G4Media.ro

Ursula von der Leyen: Uniunea Europeană a exportat peste un miliard de…

Sursa foto: ec.europa.eu

Ursula von der Leyen: Uniunea Europeană a exportat peste un miliard de vaccinuri anti-COVID-19 în mai mult de 150 de țări, începând din decembrie 2020

Peste un miliard de vaccinuri împotriva COVID-19 produse în Uniunea Europeană au fost exportate în mai mult de 150 de ţări începând din decembrie 2020, a declarat luni preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„În mod foarte clar, Uniunea Europeană este cel mai mare exportator de vaccinuri împotriva COVID-19”, a afirmat şefa executivului european într-un comunicat, menţionând că UE a exportat tot atâtea vaccinuri câte a distribuit către cetăţenii săi.

Uniunea Europeană a început exportul de vaccinuri chiar de la startul campaniei globale în decembrie 2020, în timp ce alţi producători majori precum Statele Unite au restricţionat exporturile mai multe luni.

Totuşi, exporturile UE au fost direcţionate mai ales către economii mari, cu Japonia, Turcia şi Marea Britanie printre principalii beneficiari, dat fiind că acestea aveau contracte de aprovizionare cu companii care produc vaccinuri în UE.

Vaccinurile exportate sau donate de UE către state mai sărace formează o mică parte din totalul exporturilor, însă Uniunea intenţionează să crească donaţiile în lunile următoare, cu obiectivul de a distribui cel puţin 500 milioane de doze către ţările cele mai vulnerabile, a indicat Ursula von der Leyen.

Sursa foto: ec.europa.eu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ursula e cea mai tare din parcare,din parcarea goala :)))

  2. Începe sa se strângă latul, cucoano.. Încep aia de prin Parlamentul European s-o întrebe pe aceasta Dancila a nemților de contractele semnate cu Pfizer.. Sa vezi balamuc când vor fi publice. Locuiesc și trec aproape zilnic pe lângă Pfizer din Puurs- Belgia. La câteva zile tot vezi câte o clădire noua ca apare, s-au extins ca la balamuc. Au de lucru pe mulți ani de acum înainte, se stie

  3. Cumpărate la suptapreț din banii a 1 miliard de oameni subjugați de „Mairstatea Sa” Ímpărăteasa verde a ateidmului ştiintific.

  4. „Banii meii ,banii mei , ce face Ursula cu ei ” Nu e vorba de lipsa de empatie fata de suferinzi ,dar parca diktatura a reinceput de la Bruxelles ,nu vi se pare ?

  5. Pai normal ca „expireazã” tuto, ca ai comandat ca inecata!