G4Media.ro

Ursula von der Leyen: Ţările candidate la UE trebuie să îşi facă…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Ursula von der Leyen: Ţările candidate la UE trebuie să îşi facă temele înainte de a trece la etapa următoare a procesului de aderare/ Decizia arată încă o dată lumii că suntem uniţi şi puternici în faţa ameninţărilor externe

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, în urma deciziei UE de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţară candidată la UE, că ţările candidate la Uniunea Europeană au „teme de făcut” înainte de următoarea etapă a procesului de aderare, transmite CNN. Ea a precizat că decizia luată joi noaptea arată că Uniunea Europeană este unită şi puternică în faţa ameninţărilor externe, transmite News.ro.

Aceasta a făcut declaraţiile în timpul unei scurte conferinţe de presă alături de preşedintele francez Emmanuel Macron şi de preşedintele Consiliului European Charles Michel.

„Toate ţările trebuie să îşi facă temele înainte de a trece la următoarea etapă a procesului de aderare, dar sunt convinsă că toate vor acţiona cât mai rapid şi vor lucra cât mai mult posibil pentru a pune în aplicare reformele necesare”, a spus Ursula von der Leyen.

Aceasta a scris, într-un mesaj pe Twitter, că decizia de a acorda statutul de ţări candidate pentru republica Moldova şi Ucraina ”ne întăreşte pe toţi”. ”Întăreşte Ucraina, Moldova şi Georgia în faţa imperialismului rus. Şi întăreşte UE. Pentru că arată încă o dată lumii că suntem uniţi şi puternici în faţa ameninţărilor externe”, afirmă ea.

„Este un mesaj foarte puternic care este transmis. Un mesaj de unitate, de determinare în termeni politici”, a adăugat şi preşedintele Consiliului, Charles Michel, în cadrul conferinţei.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter