G4Media.ro

Ursula von der Leyen s-a arătat deschisă vaccinurilor din China și Rusia…

sursa foto: Russian government website

Ursula von der Leyen s-a arătat deschisă vaccinurilor din China și Rusia cu condiția să demonstreze transparență totală și să se supună evaluării europene

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a arătat deschisă marţi la accesul vaccinurilor din China şi Rusia pe piaţa europeană cu condiţia ca acestea să demonstreze transparenţă totală şi se spună evaluării autorităţii europene de reglementare, potrivit unor surse parlamentare, notează AFP.

„Dacă producătorii ruşi, chinezi îşi deschid dosarele, dovedesc transparenţă, prezintă toate datele lor, atunci ar putea avea o autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă ca şi celelalte”, a spus Ursula von der Leyen, audiată de grupurile parlamentare în legătură cu strategia sa de vaccinare, potrivit surselor.

„Oricine doreşte să aibă acces pe piaţa europeană trebuie să se supună regulilor de examinare” ale Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), a insistat ea, conform surselor.

Afirmaţii care se fac ecoul celor ale cancelarului german, Angela Merkel, cu privire la vaccinul rusesc.

„Toţi cei care obţin o autorizaţie din partea EMA vor fi absolut bineveniţi, am vorbit exact despre acest lucru cu preşedintele rus Vladimir Putin”, a declarat Angela Merkel marţi seară la postul naţional de televiziune ARD.

Vaccinul rusesc Sputnik V este eficient împotriva COVID-19, potrivit unor rezultate foarte bune publicate marţi de revista medicală The Lancet.

Fondul de Investiţii Directe din Rusia care asigură dezvoltarea lui a anunţat la 20 ianuarie că a demarat procedura de omologare a vaccinului pe lângă Agenţia Europeană pentru Medicamente.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Russian government website

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Ahaha! Mai întâi gaze rusești și produse chinezești, apoi vaccinuri iar in ultima instanța politici chinezești și rusești. Asta e ue… o sa strigați toți in cor “ue și poporul rus libertate ne-au adus”. O adunătura de birocrați neputincioși

 2. De ce nu ar fi valabila cererea de transparenta și pentru alte domenii gen telecomunicații (China) sau gaze (Rusia)?

 3. China trebuia trasa la raspundere penal pentru ca nu a respectat protocolul ONU de anuntare a problemelor si a lasat sa evolueze lucrurile in pandemie.
  Iar acum sa faca bani vinzind vaccin?

  • OMS nu ONU

  • Adevarat, dar cine si cum sa ii traga la raspundere.
   Sanctiuni economice? Ce gluma buna.

   Renuntam la iPhone, baterii, masti, perfuzii, haine, electronice de orice fel?
   Never gonna happen, vorba americanilor.

   Deocamdata problema e cum stingem focul, ca de tinut sub control pandemia ca sa duduie economia a la China nu ne pricepem prin Europa.
   Cu vaccinul rusesc e o poveste interesanta, ramane de vazut daca trec evaluarile. Si nu au nici capacitate de productie dar probabil ca pot face o intelegere pentru 200 de milioane de doze in EU

  • daca vii cu exemple de pe site asa zis ortodox roman dar de fapt de propaganda prorus ,e clar , cat despre ce pretinde articolul intamplator am date de la una din universitati si procentu e 80% se vaccineaza ( de fapt cei mai multi sau vaccinat )

 4. O droaie de tari au cumparat si utilizeaza cele 2 vaccinuri, nu inainte de o verificare laborioasa, deci nu poate fi vorba de lipsa de transparenta.
  Chiar nu inteleg ursulachea de ce tot vorbeste de tranparenta atata timp cat CE a secretizat contractele cu producatorii de vaccin.

  • Stai putin sa inceapa monitorizarea la exporturile de vaccin si mai vorbim. UE n-are nevoie de titluri bombastice in presa sa functioneze

 5. O mana de ajutor pt dna Ursula, publicatia The Lancet:
  https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31866-3/fulltext

  Cat de incompetenta e femeia asta, doamne!