G4Media.ro

Ursula von der Leyen promite o dezbatere „deschisă” în controversa privind „protejarea…

Ursula von der Leyen promite o dezbatere „deschisă” în controversa privind „protejarea modului de viaţă european”

Preşedinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se declară gata de o dezbatere „deschisă” cu privire la controversata denumire oficială pe care a ales-o pentru postul viitorului comisar pe probleme de migraţie, într-un editorial publicat luni în mai multe ziare europene, între care La Repubblica (Italia) şi Welt (Germania), transmite dpa.

Controversa are la mijloc faptul că denumirea oficială a acestui post, pe care ar urma să-l ocupe Margaritis Schinas, fost purtător de cuvânt al Comisiei Europene, este „vicepreşedinte pentru protejarea modului nostru de viaţă european”.

„A izbucnit o dezbatere cu privire la conotaţiile şi conceptul acestui termen. Acesta este un lucru bun, şi trebuie să fie o dezbatere deschisă”, scrie von der Leyen.

„Bineînţeles, cuvintele contează, recunosc acest lucru. Pentru unii, modul de viaţă european este un termen cu o puternică încărcătură politică. Dar nu putem şi nu trebuie să-i lăsăm pe alţii să ne ia limba, şi aceasta face parte din identitatea noastră”, adaugă ea.

Preşedinta aleasă a CE citează totodată în editorial articolul 2 al Tratatului UE, în care se arată că „Uniunea se bazează pe valorile respectului faţă de demnitatea umană, libertate, democraţie, egalitate, stat de drept şi respectarea drepturilor omului, inclusiv pe cele ale minorităţilor”.

În weekend, Andrew Stroehlein, directorul pentru media europene la organizaţia Human Rights Watch, a atenţionat într-un mesaj pe Twitter că a denumi portofoliul migraţiei „Protejarea modului nostru de viaţă european” reprezintă un exemplu de „demagogie învrăjbitoare tipică şi demonizare a grupurilor minoritare cum întâlnim în retorica tuturor grupărilor de extremă dreapta din Europa”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Vicepreşedinte pentru acceptarea modului nostru de viaţă european”. ,ar fi poate mai adecvat .

 2. Are dreptate, modul nostru de viață european trebuie protejat, și musulmanii fac la fel. Când te duci la ei trebuie să le respecți regulile. De ce n-ar fi valabil și pentru ei când vin la noi ? Dacă nu le place, să stea acasă, nu i-a chemat nimeni

 3. Cineva vrea să-i ia limba lui Ursula? WTF

 4. Politicienii răspund electoral pentru atitudinile lor, pe când oengiştii nu. De aceea, după efectele Brexit, Vişegrad şi creşterea procentelor extremiştilor chiar în Germania, se continuă populist cu aceeaşi viziune, cum că subdezvoltarea pe planetă nu se vindecă decât prin migraţie!

 5. Exista ” mod de viata european ” ? Daca da, legalizati canabisul, ciuperca, MDMA-ul si LSD-ul si o sa vedeti minuni. Luati exemplu de la Portugalia, nu mai faci parnaie pt. un gram(de heroina)(cu care nu-s de acord absolut deloc :).

  Oamenii sunt mai stresati ca niciodata.

  In Era Nihilismului, unde ‘Dumnezeu’ e ‘mort’, consumerismul e setat pe „Maxim” si disperarea ruleaza in Mass-Media cum era candva Apollo pe cer, cum sa mai fie unul sanatos si sa aiba un sistem de valori zdravan ?

  Substantele mentionate arata omului ca face parte din Lumea in care traieste. „Problema” este ce face dupa … \M/

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.