G4Media.ro

Consecințele fraudei de 2 miliarde de dolari: Turcia a inclus platformele de…

Consecințele fraudei de 2 miliarde de dolari: Turcia a inclus platformele de tranzacţionare a criptomonedelor pe lista firmelor care trebuie să respecte legile de prevenire a spălării banilor

Turcia a inclus platformele de tranzacţionare a criptomonedelor pe lista firmelor care trebuie să respecte legile de prevenire a spălării banilor şi a finanţării terorismului, potrivit unui decret prezidenţial publicat sâmbătă, transmite News.ro.

Decizia a venit după scandalul uriaș de fraudă din urmă cu câteva săptămâni, când fondatorul platformei turcești de tranzacționare a criptomonedelor Thodex a fugit din țară, iar autoritățile au anunțat că și-ar fi însușit banii investitorilor, o sumă evaluată la 2 miliarde de dolari.

Utilizatorii platformei au intrat în panică după ce Thodex a anunțat întreruperea tranzacțiilor pentru o durată de patru până la cinci zile. În aceste condiții, cei 400.000 de utilizatori ai platformei nu și-au putut retrage investițiile.

Potrivit Gazetei Oficiale, extinderea reglementărilor referitoare la tranzacţiile cu criptomonede intră imediat în vigoare şi se referă şi la ”furnizorii de servicii privind activele cripto”.

Luna trecută, banca centrală a Turciei a interzis utilizarea activelor cripto pentru plăţi pe motiv că astfel de tranzacţii erau riscante. În zilele care au urmat, activitatea a două platforme de tranzacţionare de criptomonede din Turcia a fost oprită în cadrul unor investigaţii separate.

Ancheta asupra uneia dintre ele, Thodex, a dus, joi, la arestarea a şase suspecţi, inclusiv fraţii directorului general al acesteia, Faruk Fatih Ozer, pe care autorităţile turce îl caută după ce a plecat în Albania.

Sursa: economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.