G4Media.ro

Unul dintre cei mai influenți magnați din Grecia își consolidează poziția pe…

Unul dintre cei mai influenți magnați din Grecia își consolidează poziția pe piața bancară din România: Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Credit Agricole România de către Vista Bank

Consiliul Concurenţei a autorizat marți tranzacția prin care Vista Bank Romania SA preia Crédit Agricole Bank Romania SA, potrivit unui comunicat de presă. Consiliul a constatat că operaţiunea – prima tranzacție a anului pe piața bancară – nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţă.

Vista Bank este deținută de familia magnatului grec Vardis Vardinogiannis și a ajuns în ianuarie la un acord cu banca franceză Credit Agricole pentru cumpărarea a 100% din acţiunile filialei românești a acesteia.

Vardis Vardinogiannis și familia sa controlează banca prin intermediul fondului Barniveld Enterprises Limited. Familia Vardinogiannis are afaceri în domeniul energiei, al shipping-ului și în cel financiar. El a intrat pe piața bancară din România în 2018, când a cumpărat Marfin Bank. Ca o curiozitate, Vardis Vardinogiannis este fratele lui Yorgos Vardinogiannis, un armator grec care avea puternice legături de afaceri cu regimul comunist din România și care a sponsorizat în dese rânduri echipa de fotbal Steaua București în epoca Ceaușescu.

După finalizarea achiziţiei, Vista Bank va deţine în România active totale de peste 1,2 miliarde euro, credite de 750 milioane euro și depozite de 1,1 miliarde euro.

Vista Bank este prezentă pe piaţa bancară din România din 1998, deţine o reţea de 31 de sucursale şi 320 de angajaţi şi oferă o gamă completă de produse şi servicii clienţilor locali şi internaţionali. Credit Agricole România are o reţea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane euro, depozite de 410 milioane euro şi credite de 395 milioane euro.

Sursa: economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter