G4Media.ro

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin, fostul său șef…

Sursa foto: Kremlin.ru via Wikimedia Commons

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin, fostul său șef de securitate, spune că războiul din Ucraina decurge mai lent decât se aștepta Kremlinul

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin a declarat că „operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina nu a decurs atât de repede pe cât și-a dorit Kremlinul, relatează Reuters.

Afirmația reprezintă cea mai puternică recunoaștere publică de până acum din partea Moscovei că lucrurile nu merg conform planului pentru armata rusă.

Șeful Gărzii Naționale, Viktor Zolotov, vorbind duminică la o slujbă bisericească condusă de patriarhul ortodox Kiril, a dat vina pentru progresul mai lent decât se aștepta pe ceea ce el a spus că sunt „forțele ucrainene de extremă-dreapta”, care „se ascund în spatele civililor”, acuzație făcută în mod repetat de oficiali din Rusia.

Comentariile sale au apărut în contradicție cu evaluarea de vineri a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, care i-a spus lui Putin că „totul merge conform planului”.

„Aș dori să spun că da, nu totul merge atât de repede pe cât ne-am dori”, a spus Zolotov, cândva responsabil de securitatea personală a lui Putin, în comentarii postate pe site-ul Gărzii Naționale.

„…Dar ne îndreptăm pas cu pas spre obiectivul nostru și victoria va fi a nostră, iar această icoană va proteja armata rusă și va accelera victoria noastră”, a mai afirmat el.

Statele Unite și aliații săi europeni au considerat invazia lui Putin drept o ocupare de teritoriu în stil imperialist, care până acum a fost prost executată, deoarece Moscova a subestimat rezistența ucraineană și hotărârea Occidentului de a pedepsi Rusia.

Zolotov este un puternic oficial de securitate care a fost cândva șeful de securitate al lui Putin.

Acum conduce Garda Națională, un fel de forță militară internă care include poliția anti-revoltă și alte forțe. Este subordonată direct lui Putin și are forțe desfășurate în Ucraina.

Sursa foto: Kremlin.ru via Wikimedia Commons

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Stim asta de o saptamana.

 2. In timpul cuvantarii nu s-a rasucit crucea de pe perete ?

 3. Spre China, o sa va de-a ăștia de mâncare.

 4. Gunoiul infect declară că Războiul nu se desfășoară conform planului, MM, dar să spună STOP Războiului nu ar fi spus.

 5. Într-o luna nulitatea de Putin reușește sa ajungă la numărul de ruși morți în 9 ani de război în Afganistan.

 6. Darrrrrrrrrrr patriarhul Ucrainei ce – i comunica KGB – ist ului kirilov??

 7. Din nou se pune pe seama sfinților și a Lui Dumnezeu, motivația unui război?!…. Până unde se merge cu ipocrizia și falsa credință?!…. Uneori legea universală a compensației, ar trebui să funcționeze mai rapid, dacă s-ar putea în maxim 10 minute…..

 8. Daca drona cazuta in Croatia este ruseasca,ar fi un prilej bun de a inchide spatiul aerian al Ucrainei.

 9. Oare dacă moare ,nu s- a ginditi unde petrece veșnicia? Judecata cerului funcționează!
  Eu mă uit la el, rugindu pe îngerul păzitor al lui să îndemne la pocăință.
  Singele Lui va vorbi, despre faptele sale.
  Iadul este real! Mai este și veșnic!!

 10. Nu știu de ce, dar am o presimțire : Zolotov s-ar putea să i-o „facă” lui Putin.