G4Media.ro

Universitatea Harvard revine la învățământ online, în urma creşterii numărului cazurilor de…

sursa foto: captura youtube

Universitatea Harvard revine la învățământ online, în urma creşterii numărului cazurilor de COVID-19 în statul Massachusetts

Studenţii Universităţii Harvard nu vor reveni în campus la începutul anului viitor din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19, determinată în parte de varianta Omicron, relatează Agerpres, conform DPA.

Ivy League Massachusetts a anunţat sâmbătă printr-un memoriu studenţii şi profesorii că va trece la învăţământul de la distanţă pentru primele trei săptămâni din ianuarie.

”Vă rog să înţelegeţi că nu este o decizie pe care o luăm cu lejeritate”, a scris preşedintele Universităţii, Lawrence Bacow.

”Experţii din domeniul sănătăţii publice anticipează creşterea în continuare a cazurilor de COVID-19, determinate de varianta Omicron, care, aşa cum ni s-a confirmat, este prezentă deja în comunitatea campusului nostru”, a mai spus el.

Doar celor care au primit anterior aprobare de a rămâne în campus, precum şi studenţilor care invocă ”circumstanţe individuale întemeiate” li se va permite să stea în căminele universităţii pe durata primelor trei săptămâni de cursuri, potrivit declaraţiei.

Decizia survine la câteva zile după ce universitatea a spus că le va cere studenţilor să se vaccineze cu doza booster înainte de începerea semestrului de primăvară. În acelaşi timp, pe teritoriul Massachusetts s-a înregistrat o creştere a numărului de cazuri COVID-19 fiind raportate 6.345 de noi cazuri, inclusiv 45 de decese suplimentare, potrivit bilanţului de vineri. În acelaşi timp, Omicron este aşteptată să devină varianta dominantă pe teritoriul ţării în următoarele săptămâni.

Bacow a mai precizat că perioada cursurilor online este menită să coincidă cu momentul când este aşteptat vârful ”potenţial” al infectărilor.

”Creşterea cazurilor de COVID-19 şi prezenţa variantei Omicron necesită atenţia noastră”, se mai spune în mesaj.

”Este esenţial să luăm cu toţii măsuri pentru a reduce riscul de a contracta şi de a transmite COVID-19 prin administrarea unei doze booster, alături de purtarea măştii, minimizarea contactului, distanţare şi testare”.

Sursa foto: captura youtube

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. NBA – liga de baschet americana-implementeaza un protocol mai strict de urmarire a cazurilor si testare, in timp ce NFL – liga de fotbal american – tocmai relaxeaza protocolul, declarand ca suntem in faza endemica. Ambele ca raspuns la Omicron

    • In NBA e jale, Lakers are 4 jucatori + antrenorul bolnavi, Bulls a sarit cateva meciuri din lipsa de jucatori. Dar toata lumea calare pe Irving ca nu se vaccineaza. Noaptea mintii si la americani.

  2. Decizia aceasta nu afecteaza in niciun fel Undergraduate(primii 4 de ani) care vor incepe normal, cel putin asa e planul in acest momentt, pe 24 ianuarie.
    Tot Ivy League ul a facut boosterul obligatoriu, termenul limita este 31 ianuarie 2022, cu exceptiile religioase si medicale documentate, ca si in cazul celorlalte vaccinuri obligatorii, cum e anti ROR.

  3. Înseamnă că vaccinurile funcționează.