G4Media.ro

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, singura universitate din România care a intrat în…

Foto: Facebook UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, singura universitate din România care a intrat în acest an în topul internațional Shanghai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este singura universitate din România inclusă în tradiționalul și prestigiosul clasament/ranking internațional al universităților Shanghai (Academic Ranking of World Universities/ARWU), ocupând, în anul 2020, poziția 701-800, potrivit unui comunicat publicat de instituție.

UBB a rămas în același palier al clasamentului, cel situat între locurile 700-800, ca și anul trecut, după ce în 2017 cunoscuse cea mai bună clasare, între locurile 600-700, de atunci fiind în scădere, potrivit site-ului oficial al topului Shanghai.

Ce spune rectorul UBB, Daniel David

„Mă bucur și mă îngrijorez în același timp. Mă bucur pentru că UBB este acolo, confirmându-și statutul de universitate internațională de prestigiu atractivă pentru studenți (în acest an numărul studenților din țară și internaționali la UBB a crescut față de anii trecuti), acceptată recent în GUILD, organizația exclusivistă a unora din cele mai importante universități «world-class» europene.  Asta este cu atât mai remarcabil pentru UBB cu cât clasamentul se bazează doar pe componenta de științe și științe sociale, în timp ce UBB are șapte facultăți în domeniul artelor/științelor umaniste.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. „…tradiționalul și prestigiosul clasament/ranking internațional al universităților Shanghai”- Dovada ca banii pot cumpara absolut orice, inclusiv prestigiu