G4Media.ro

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București protestează față de proiectul…

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București protestează față de proiectul Ministerului Educației de clasificare a universităților și de ierarhizare a programelor de studii

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București protestează față de proiectul Ministerului Educației și al ARACIS de clasificare a universităților și de ierarhizare a programelor de studii. Indicatorii de performanță științifică lipsesc cu desăvârșire, spun cele două universități, care cataloghează propunerea Ministerului drept “incredibilă”.

 

Apare riscul “de a genera în România ierarhizări ale programelor academice influențate politic și/sau de mentalități izolaționiste“, acuză Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea din București (UB).

Într-o luare de poziție comună, cele două instituții de învățământ superior acuză Ministerul și Agenția din subordine care evaluează universitățile că propun o clasificare “ruptă de bunele practici europene/internaționale, reflectând aspecte politice izolaționiste”.

“Noi înțelegem nevoia universităților locale/regionale de a face un rezultat bun în aceste demersuri de clasificare/ierarhizare, dar este nepermis ca pentru a obține acest lucru să pervertim metodologia”, spun UBB și UB, în comunicatul remis Edupedu.ro.

Universitățile conduse de Ioan Aurel Pop și Mircea Dumitru solicită “noului guvern și noului ministru retragerea imediată a acestui proiect din consultarea publică și din circuitul de legiferare și numirea unei echipe internaționale” care să propună o nouă metodologie.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. La ce sa te astepti de la ministri care nu vorbesc corect limba romana si de la impostorii din ARACIS? Acestia – profesori, de incredibil de multi ani, in facultati de stat, nu doar private – pretind ca se ocupa de clasificari ale universitatilor. Pana si Curtea de conturi a lui N Vacaroiu a aratat, in urma unei analize, ca ARACIS-ul nu e in stare sa faca o ierarhizare corecta a universitatilor! Astia trebuie dati afara cu suturi in fund si pusi sa restituie banii pe care i-au primit ca sa inventeze hartii, pe baza carora ar clasifica universitatile! Asa de bine le clasifica, incat pun semnul egal intre primele universitati ale tarii si „ciupercile aparute dupa ploaie” – universitati de provincie, cu totul nesemnificative, in care consursurile sint trucate adesea. Rusine ARACIS-ului in primul rand, ca de la ministrii bouleni nu avem ce astepta!

  2. *concursurilor trucate* – fapt vizibil cu ochiul liber daca cineva le citeste listele de lucrari pe site-ul ministerului, unde apar an de an aceste concursuri si candidatii aferenti.
    Nu intru in detalii ca se preteaza la asemenea jocuri si concursuri insi din marile facultati de stat, ca a scris destul pe subiectul respectiv dl Mihai Maci.

  3. Sursa indicatori, proiectul european Doctoratul in Scoli de excelenta, exercitiul de clasificare a avut la baza o platforma informatica, SISEC, dezvoltata de Softwin, caietul de sarcini a fost facut de catre firma castigatoare, Softwin, ca urmare a discutiilor purtate in biroul lui Ioan Dumitrache, managerul de proiect, intre reprezentanta firmei si unii din acest proiect. Mai mult toti expertii straini, care au panelit au fost plimbati prin Bucuresti numai cu methane. Repet, banii publici de la bugetul de stat furnizati pentru cercetarea stiintifica. Si se plang ca nu sunt finantati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.