G4Media.ro

Uniunea Europeană va sancționa militarii responsabili de lovitura de stat din Myanmar,…

Uniunea Europeană va sancționa militarii responsabili de lovitura de stat din Myanmar, a anunțat Josep Borell

Uniunea Europeană a decis luni să-i sancţioneze pe militarii responsabili de lovitura de stat din Myanmar, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, relatează AFP.

”Miniştrii de externe din UE au decis impunerea de sancţiuni ţintite împotriva intereselor economice şi financiare ale militarilor, deoarece în această ţară ei sunt antreprenori şi deţinători ai unor părţi ale economiei”, a declarat responsabilul european, în cursul unei conferinţe de presă.

”S-a ajuns la un acord politic pentru a-i sancţiona pe militari şi a fost lansată operaţiunea tehnică pentru a finaliza (sancţiunile) şi a le adopta”, a precizat o sursă diplomatică. ”Aceasta poate decurge foarte rapid”, a subliniat sursa citată.

UE a cerut luni în Myanmar ”o dezescaladare a crizei actuale prin încetarea imediată a stării de urgenţă”, restabilirea unui guvern civil şi eliberarea deţinuţilor, între care fosta lideră Aung San Suu Kyi.

Consiliul Afaceri Externe – ce grupează miniştrii de externe din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene – reunit luni la Bruxelles, a condamnat în ‘termenii cei mai fermi’ lovitura militară comisă la 1 februarie în Myanmar şi a subliniat că UE ‘este pregătită’ să adopte sancţiuni împotriva militarilor responsabili de lovitura de stat, potrivit EFE şi AFP.

Zeci de mii de oameni au ieşit luni în stradă în principalele oraşe din Myanmar pentru a protesta împotriva juntei militare în cadrul unei zile de grevă generală, după ce în weekend doi protestatari au fost ucişi în violenţele poliţiei.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Twitter/ HtooHHN

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.