G4Media.ro

Uniunea Europeană prelungește sancțiunile împotriva Chinei cu încă un an din cauza…

Uniunea Europeană prelungește sancțiunile împotriva Chinei cu încă un an din cauza abuzurilor împotriva uigurilor musulmani

Uniunea Europeană a prelungit luni sancţiunile împotriva Chinei până în decembrie 2022 pentru abuzuri împotriva populaţiei uigure din regiunea Xinjiang, relatează dpa.

Adoptate în cadrul unui pachet mai larg de măsuri împotriva Libiei, Rusiei şi Coreei de Nord, sancţiunile UE vizează persoane şi entităţi „responsabile pentru încălcări grave ale drepturilor omului şi abuzuri în diferite ţări din întreaga lume”, potrivit unui comunicat.

UE a introdus sancţiunile în martie 2021, fiind primele astfel de măsuri luate împotriva Beijingului pentru încălcări ale drepturilor omului de la masacrul din Piaţa Tiananmen din 1989.

Cei vizaţi vor avea interdicţie de călătorie în UE şi li se vor îngheţa activele de care dispun pe teritoriul comunitar. Anterior, China a adoptat o listă similară de sancţiuni împotriva unor eurodeputaţi şi instituţii UE.

Criza din relaţiile diplomatice a dus la o pauză în aplicarea unui acord major de investiţii UE-China convenit anul trecut.

Sute de uiguri musulmani au depus mărturie în ultimii ani că au fost ţinuţi în lagăre în provincia Xinjiang în cadrul a ceea ce criticii susţin că este o campanie guvernamentală de asimilare forţată a minorităţilor etnice. Beijingul respinge aceste acuzaţii.

În iunie, Amnesty International a relatat că circa un milion de uiguri au fost trimişi începând din 2017 în ceea ce guvernul descrie drept centre de „educare”. „Aceste facilităţi pot fi descrise mai adecvat prin termenul de lagăre de detenţie”, a precizat organizaţia care militează pentru apărarea drepturilor omului.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Poate da drumul in lume China catorva sute de mii de uiguri asa de proba si testare a tolerantei europenilor.

  • Tot așa ziceai și dacă erai uigur în lagăr la chinezi?

  • ati uitat sa pomeniti cum a fost grav ranit candidatul dreptei la presedentia frantei, e. zemmour, de un extremist de stanga

   dacaxse intampla invers… 🙁

 2. Chinezii se violeaza si ucid unii pe altii precum reptilele din Galapagos.

 3. Nu includ si Australia pe lista ?😜

 4. Așa vor ajunge și europenii care nu vor să se vaccineze, ca uigurii din China. Care-l prinde fără certificat, în lagăr cu el! :)))