G4Media.ro

Uniunea Europeană poate fi distrusă de deciziile Curților Constituționale din statele membre,…

Uniunea Europeană poate fi distrusă de deciziile Curților Constituționale din statele membre, avertizează Comisarul european pe Justiție, Didier Reynders

Comisarul european pe Justitie, Didier Reynders, avertizează că existența UE este periclitată din cauza deciziilor curților constituționale din unele state membre, care nu recunosc primatul dreptului european asupra dreptului național.

Într-un interviu acordat Financial Times, Reynders a promis să lupte împotriva unor decizii ale Curților Constituționale care încalcă supremația legislației europene, practică care ar putea distruge uniunea.

„Care este riscul dacă nu ne ocupăm de asta? Vom distruge însăși Uniunea”, a declarat Reynders.

iar astfel de decizii ale curților constituționale nu sunt luate doar în Europa de Est, în țări precum Polonia sau Ungaria, ci și în Germania sau Franța.

Comisia Europeană a lansat luna aceasta măsuri împotriva Germaniei, după ce Curtea Constituțională de la Berlin a decis că Curtea de Justiție a Uniunii Europene a acționat dincolo de competențele sale într-un caz legat de cumpărarea de obligațiuni a Băncii Centrale Europene.

De asemenea, următoarea mare provocare a UE este o decizie luată de Curtea Constituțională a Poloniei, care ar putea stabili pe 13 iulie că anumite elemente ale tratatelor UE nu sunt compatibile cu constituția țării.

Acest caz este considerat de experți juridici cea mai mare provocare a Bruxelles-ului în această sferă.

Comisarul Reynders mai spune că Varșovia s-a folosit de exemplul german pentru a-și susține propriul caz.

sursa foto: Clujust.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. „Uniunea” Europeană

 2. Vai, si cum sa facem?

 3. Fie, va deveni o cutuma sa li se dea peste bot CC-urilor, fie, revenim la nationalismul fiecarui stat in parte.
  In opinia mea, CC-urile au fost construite si pentru a sustine nationalismul.

  • Desigur, pandemia a fost orchestrata excelenta pana la un punct, rolul ei fiind ca ss convingă lunea, ca este nevoie de un guvern mondial care se rezolve toate problemele oamenilor, pe hârtie exact ca și comunismul ele arata bine, însă în practica este un fiasco total, iar deciziile CCR din Statele membre trebuie sa dispară, pt as putea mai bine implementa și într, un ritm foarte accelerat agenda, dintre toate statele membre România pare cea mai docila atunci când mari de le Bruxelles își expun tampeniile

  • Cat îți dă Soroș la postare, eu nu vreau ca să dispară naționalismul și idea de tara. Berbecule

 4. Bineînțeles! Moscova dirijează păpușarîi din Curțile Constituționale din fostul bloc comunist! DORNEANU E OMUL MOSCOVEI! UN POLITRUC TRAS DE SFORI DE RUȘI! PSD-ul în 2024 asta urmărește, scoatere României din UE!Atenție mare!

 5. Ar fi bine ca UE să devină o federație, ceva similar cu SUA , naționalismul ăsta mioritic e penibil, pesedist și plictisitor. 🥱

 6. Desigur, pandemia a fost orchestrata excelenta pana la un punct, rolul ei fiind ca ss convingă lunea, ca este nevoie de un guvern mondial care se rezolve toate problemele oamenilor, pe hârtie exact ca și comunismul ele arata bine, însă în practica este un fiasco total, iar deciziile CCR din Statele membre trebuie sa dispară, pt as putea mai bine implementa și într, un ritm foarte accelerat agenda, dintre toate statele membre România pare cea mai docila atunci când mari de le Bruxelles își expun tampeniile

  • Da ce aparat de propaganda au globalistii stangisti…poate intrecut doar de masa idi_otilor_utili care sustin cu patos „progresul” multilateral dezvoltat.

  • Experimentul comunist gandit acolo si implemantat si la noi a anulat destinul a sute de mii de intelectuali pe care i avea Romania i-a afectat puternci potentialul si a adus la conducere fel si fel de personaje mediocre.
   Experimentul neomarxist gandit acolo si care ruleaza prin ue si pe la noi in oarecare masura ne-a vaduvit de alte milioane de oameni dintre cei mai muncitori si cu potential.
   In actuala paradigma globalist-stangista Romania daca joaca cu gangsterii mondiali in termenii lor, nu se poate apara si viitorul „e luminos toavrasi”.

 7. Dacă e să aleg între Statele Unite ale Europei și România, aleg ROMÂNIA!

 8. Dupa atata timp, UE si-a dat seama ca scartaie rau treaba si sandramaua sta sa cada. Poate in 50 de ani gasiti si o solutie. Daca va mai exista UE.

  • In 15-20 de ani se va duce dreacului, pe pariu?
   Europa va fi un looser desavarsit dpdv. Arhitectii caderii se lafaie in Bruxelles.

 9. Curțile Constituționale din state membre ale Uniunii Europene ar trebui desființate, deoarece nu își mai au rostul!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.