G4Media.ro

Uniunea Europeană a trimis Ucrainei un ajutor financiar de un miliard de…

Sursa foto: European Parliament

Uniunea Europeană a trimis Ucrainei un ajutor financiar de un miliard de euro, pentru a ajuta țara să facă față consecințelor economice ale invaziei rusești

Uniunea Europeană a trimis Ucrainei un ajutor financiar în valoare de 1 miliard de euro pentru a-i susține bugetul și a o ajuta să facă față consecințelor financiare ale invaziei rusești, a declarat luni premierul ucrainean, relatează The Guardian.

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a scris pe aplicația de mesagerie Telegram: „1 miliard de euro face parte dintr-un pachet mare de sprijin pentru Ucraina … în valoare totală de 9 miliarde de euro. Fondurile vor contribui la finanțarea nevoilor bugetare prioritare”.

El a precizat că prima tranșă, în valoare de 500 de milioane de euro, se află deja în contul băncii centrale ucrainene, iar restul se așteaptă să fie acolo pe 2 august.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. 1 miliard! O grămadă de bani. Cam cat plătește lui Putin pe săptămână?

  2. „Ajutor” care, de data asta, sper că nu va exploda iarăși în Grecia !…:)))

  3. platitorule de taxe vezi ca alea 10 spitale le-au sifonat ai nostri -din pix. Si nu cred ca isi doreste nimeni un astfel de „ajuror” (nu scrie nicaieri nerambursabil)