G4Media.ro

Uniunea Europeană a anunțat deblocarea a 325 de milioane de euro pentru…

Uniunea Europeană a anunțat deblocarea a 325 de milioane de euro pentru refugiații aflați în Turcia

Uniunea Europeană (UE) a anunţat joi deblocarea a 325 de milioane de euro pentru extinderea unui program de ajutor destinat refugiaţilor în Turcia, din totalul celor 3 miliarde de euro anunţate în iunie, informează AFP, citată de Agerpres.

Finanţat de cinci ani de către UE, acest „program de urgenţă” le permite celor peste 1,5 milioane de refugiaţi ce trăiesc în Turcia să beneficieze de un ajutor lunar pentru nevoile lor esenţiale.

Valoarea ajutorului este de 155 de lire turceşti (10 euro) pe lună de persoană, completat, în funcţie de mărimea familiei beneficiarului, de bonusuri trimestriale.

„Acest ajutor este preţios pentru sute de mii de familii, dintre care multe au fost lovite dur de pandemia de coronavirus”, a declarat comisarul european însărcinat cu gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, aflat joi în vizită la Ankara, potrivit unui comunicat.

Deblocarea acestor fonduri permite extinderea programului de ajutor până în 2023. Această sumă face parte din anvelopa de 3 miliarde de euro alocată pentru refugiaţi în Turcia, anunţată la finalul Consiliului European din iunie.

Până acum au fost deblocate 535 de milioane de euro, pentru a continua acţiunile UE în Turcia în cursul anului 2021.

Programul de ajutor este derulat în cooperare cu Federaţia Internaţională a Societăţilor Crucii Roşii şi Semilunii Roşii (IFRC) şi Semiluna Roşie turcă.

„Această susţinere le va permite familiilor să aibă un acoperiş pentru copiii lor, să le asigure mâncare şi să-i ajute să treacă prin momentele dificile”, a declarat Kerem Kinik, preşedintele Semilunii Roşii turce.

Turcia a primit peste patru milioane de refugiaţi, majoritatea sirieni.

În martie 2016, UE şi Turcia au semnat în acord controversat pentru a pune capăt afluxului de migranţi spre UE, acord ce prevedea retrimiterea „migranţilor ilegali” de pe insulele greceşti spre Turcia.

Europenii s-au angajat în schimb să „reinstaleze” în UE sirienii rămaşi în taberele de refugiaţi din Turcia şi să aloce două tranşe de 3 miliarde de euro pentru a ajuta Turcia în primirea de refugiaţi.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Deci din taxele luate de pe europeni, UE intretine niste migranti in loc sa rezolve saracia din UE. Cred ca trebuie referendum, nu se mai poate cu leftarzii astia.

  2. Acesti bani ar trebui utilizati pentru achizitionarea de bilete de tren pentru tari arabe, unde este de lucru căcălău ( greu, la sonde, stiu). Nu le dati peștele, da-ti- le undița acestor oameni! Va fi mult mai bine pentru toata lumea sa lase visele la ajutorul social!

  3. vai de capu vostru de lături infecte. Ați ajuns sclavi șantajabili de toți nesplății din lume. Nu știți că asta o să atragă și mai mulți nespălați incompatibili cu cultura din EU, tovarăși? Nu știți că nu se negociază cu teroriștii? Deportați pe loc orice lătură care nu muncește și o arde pe infracțiuni în UE, schimbați legile migrației, că sunt perimate, lăturilor.