G4Media.ro

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel, pe primul loc la…

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel, pe primul loc la alegerile locale desfășurate în landul Renania de Nord-Westfalia

Conform sondajului difuzat de postul WDR, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel se află pe primul loc, la alegerile locale desfăşurate duminică în landul Renania de Nord-Westfalia.

Potrivit datelor din sondaj, CDU ar fi obţinut circa 36% din voturi, cu circa 1,5 procente mai puţin faţă de ultimele alegeri locale, transmite agenţia DPA.

Partidul Social-Democrat (SPD) vine pe locul doi, cu 23,5%, de asemenea o scădere pronunţată faţă de cele 31 de procente obţinute la alegerile anterioare.

În schimb, au crescut semnificativ Verzii, care în acest sondaj la ieşirea de la urne au 19%, faţă de 11,7% la ultimul scrutin.

În jur de 14 milioane de alegători au fost chemaţi să-şi aleagă primarii de localităţi şi reprezentanţii în consiliile districtuale în cel mai populat land german, principalul centru industrial al ţării.

Acest scrutin este considerat unul cu valoare de test în perspectiva alegerilor legislative federale care se vor desfăşura anul viitor şi după care Angela Merkel a promis că nu va încerca să obţină încă un mandat de cancelar, transmite Agerpres.

Sursa Foto:Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Femeia merita realeasa, a inflorit sub ea sparanqelul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.