G4Media.ro

Unitatea mobilă de terapie intensivă de la Pitești are toate paturile ocupate…

Unitatea mobilă de terapie intensivă de la Pitești are toate paturile ocupate cu pacienți / Peste 1200 de persoane au fost confirmate cu coronavirus în ultimele două săptămâni în județul Argeș

Toate cele 12 paturi ale unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti sunt ocupate, au anunţat, duminică, reprezentanţii unităţii medicale, relatează Agerpres.

„Pe data de 5 august, patru pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus au ajuns să fie trataţi în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă (…). Azi, unitatea funcţionează la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate”, se arată într-un comunicat al SJU Piteşti.

Conform sursei citate, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii medicale sunt ocupate 13 din cele 15 paturi disponibile.

„Astfel, toate cele 25 de paturi de Terapie Intensivă la care facem referire sunt ocupate de pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2, 17 dintre bolnavi fiind ventilaţi mecanic”, se precizează în comunicat.

Unitatea mobilă de terapie intensivă, amplasată în curtea SJU Piteşti, a devenit funcţională pe data de 31 iulie, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare şi s-a primit avizul de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. Construită pe structura unui TIR, unitatea este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secţii de Terapie Intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare şi injectomate, pentru a putea oferi asistenţă medicală de specialitate pacienţilor în stare critică.

În judeţul Argeş s-au înregistrat, potrivit datelor comunicate duminică de autorităţi, 71 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 4.062, dintre care peste 1.200 în ultimele două săptămâni.

Sursa foto: Facebook DSU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.