G4Media.ro

Unitatea 1 a CNE Cernavodă, resincronizată la Sistemul Energetic Naţional după sâmbătă…

Foto: Nuclearelectrica

Unitatea 1 a CNE Cernavodă, resincronizată la Sistemul Energetic Naţional după sâmbătă seara s-a deconectat automat ca urmare a condițiilor meteo care au cauzat perturbații în sistemul energeti național

Ministerul Energiei informează că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional iar în cursul zilei de luni este programată funcţionarea la puterea nominală, relatează Agerpres.

„Suntem în contact permanent la nivelul Comandamentului energetic de iarnă cu toţi cei implicaţi în rezolvarea provocărilor apărute la nivelul Sistemului Energetic Naţional, ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme din zona de sud-est a României. Mulţumirile mele se îndreaptă către echipele de intervenţie care şi-au făcut datoria în condiţii dificile. Enel, Transelectrica şi ceilalţi operatori implicaţi au acţionat cu profesionalism şi promptitudine. Sistemul energetic naţional şi-a dovedit capacitatea de a funcţiona în condiţii corecte în situaţii extreme, cu rafale de vânt care au depăşit 100 km/h. Problemele apărute au fost locale, nepunând în pericol stabilitatea sistemului energetic naţional. În mod special le mulţumesc specialiştilor de la Nuclearelectrica pentru resincronizarea Unităţii 1 într-un timp foarte scurt, în cursul zilei de mâine (luni, n.r.) fiind programată funcţionarea la puterea nominală”, a transmis ministrul Energiei într-un comunicat.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condiţiilor meteo care au cauzat pertubaţii în sistemul energetic naţional. Toate procedurile s-au derulat în parametrii tehnici normali, precizează Ministerul Energiei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...