G4Media.ro

Ungaria a blocat o cerere UE către ONU pentru monitorizarea situației drepturilor…

sursa foto: Facebook / Viktor Orban

Ungaria a blocat o cerere UE către ONU pentru monitorizarea situației drepturilor omului în Rusia – Politico

Săptămâna trecută, Ungaria s-a opus unei propuneri a UE de a solicita Consiliului ONU pentru Drepturile Omului un raportor special pentru încălcarea drepturilor omului de către Rusia, anunță publicația europeană Politico.

Veto-ul maghiar a însemnat că UE nu a putut să avanseze pe acest subiect. Soluția a fost ca celelalte 26 de țări ale UE să solicite aceste raportorul prin intermediul delegațiilor lor naționale la ONU, ceea ce înseamnă că vocea UE ca un întreg nu a fost exprimată.

Este doar ultima decizie dintr-un lung șir prin care guvernul Viktor Orban se plasează de partea Rusiei.

Budapesta a blocat în ultimul an mai multe seturi de sancțiuni ale UE privind Rusia și a refuzat să permită aprovizionarea Ucrainei cu armament defensiv și muniție.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. De ce nu mă miră….
    Același lucru e valabil și pentru Ungaria.

  2. Ce tâmpenie! Din cauza unei tari!!, sa nu poți lua hotărâri importante(26tari!)Incredibil! Sa schimbe regulamentul! Orice se poate schimba în favoarea majorității! Altfel, se pot strecura erori grave…..

  3. V.O. se p.. impotriva vantului din placere. Pe directie sunt din pacate si mormintele victimelor din ’56… S-a ales praful si de demnitatea poporului asta. Viseaza la o Ungarie Mare dar uita sa fie intai de toate OAMENI si in asta mica pe care o au. Sa o tina tot asa pana li se va face si lor lehamite de ei insisisi si se vor cere afara din UE, le urez drum bun spre Uniunea Euroasiatica cu care rezoneaza atat de bine in ultimul timp. Sangele apa nu se face.