G4Media.ro

UNESCO solicită talibanilor să protejeze siturile patrimoniului mondial din Afganistan

Sursa foto: UNESCO

UNESCO solicită talibanilor să protejeze siturile patrimoniului mondial din Afganistan

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a cerut joi autorităților din Afganistan să păstreze „patrimoniul cultural al țării în diversitatea sa, cu respectarea deplină a dreptului internațional și (să ia) toate măsurile de precauție necesare pentru a cruța și proteja patrimoniul cultural de daune și jafuri”, potrivit CNN.

Organismul cu sediul în Franța, care acordă clasamentul „sit al patrimoniului mondial” pe locuri istorice sau importante din întreaga lume, a declarat că monitorizează îndeaproape situația din Afganistan și „se angajează să depună toate eforturile posibile pentru a proteja neprețuitul patrimoniu cultural al Afganistanului”.

„Orice pagube sau pierderi ale patrimoniului cultural vor avea doar consecințe negative asupra perspectivelor de pace durabilă și ajutor umanitar pentru poporul din Afganistan”, se arată în declarație.

Există o serie de situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO în țară, inclusiv minaretul și rămășițele arheologice ale Jamului, precum și rămășițele arheologice ale văii Bamiyan. Alte situri importante „care trebuie protejate” includ Orașul Vechi Herat și Muzeul Național din Kabul, a precizat UNESCO.

Sursa foto: UNESCO

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Da, da, fix de asta ii doare pe ei, de UNESCI si site-uri 🙂

  2. Pai de ce? In SUA cum au fost puse la pamant toate statuile si monumentele emblematice pentru istoria SUA? Talibanii vor spune ca urmeaza exemplul american, puterea exemplului este mai mare decat 1000 de vorbe goale, de false indignari!