G4Media.ro

Una dintre cele mai vechi cabane din judeţul Braşov a fost demolată…

Sursa foto: Brașov.net

Una dintre cele mai vechi cabane din judeţul Braşov a fost demolată / În locul cabanei de pe Valea Sâmbetei va fi construit un alt imobil

Una dintre cele mai vechi cabane din judeţul Braşov, construită în 1927, cea din Valea Sâmbetei a început să fie demolată. Pozele au început să fie publicate pe reţelele de socializare, însoţite şi de mesaje din partea celor care au fotografiat sau distribuit imaginile cu ruinele, transmite Brașov.net.

„Cabana Valea Sâmbetei e istorie… Şi ce dacă era o mizerie… era o mizerie cu atmosferă faină. Nu era o cabană pentru pretenţioşi… Să vă pregătiţi de bâlciul care va fi de la vară… Asta, aşa cum era, avea farmecul ei, mai vintage. Acum, probabil că va apărea una cu condiţii mai de lux pentru oamenii cu bani care nu au treabă cu muntele. Cabanele astea de munte erau destinate celor care urcă pe munte, nu nu celor care merg la munte”, se arată într-o postare publicată de un iubitor al muntelui.

Cabana este demolată de proprietar, care are intenţia de a construi în loc una nouă, cu fundaţie de beton.

Arhitectul şef al judeţului Braşov, Adrian Ibănescu, susține că proprietarul deține toate certificatele necesare demolării și construcției.

„În urmă cu aproape doi ani a fost eliberat un certificat de urbanism pentru construirea unei cabane turistice. Anul acesta, în luna martie, a fost eliberată autorizaţia de construire a cabanei, cu regim de înălţime subsol, parter şi mansardă. Terenul este al unui cetăţean român. Proiectul a obţinut toate avizele necesare, de la Ministerul Mediului şi de la celelalte instituţii specificate în certificatul de urbanism. Conform autorizaţiei, destinaţia este de cabană turistică. În planul de situaţie nu se regăsesc locuri de parcare”, a declarat Ibănescu la finalul anului trecut.

Conform explicaţiilor acestuia, din autorizaţia de construire rezultă că accesul la noua cabană se va ajunge pe infrastructura turistică existentă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. „era o mizerie cu atmosfera faina”. Romanul mereu nemultumit.
    Felicitari proprietarului pt decizia de a-si imbunatati cabana / afacerea. Sper sa fie cu gust si sa se bucure oricine vrea sa urce la munte.

    • @ vertical.id – Pe bune? Vrei sa iti spun de ce face acolo „hotelul” ala cu de toate? Pentru pelerinii lui Arsenie Boca, o sa fie jale pe Valea Sambetei de acum in colo, jale mare!

  2. Terenul este al unui cetatean roman?!! In creierii muntilor? Cabana asta a fost intotdeauna a ministerului turismului si era data in administrare unor cabanieri. Nu cred ca ne va lamuri vreodata cineva cum a ajuns in proprietate privata. Nu sint un adept al proprietatii statului dar prea multi invirtiti cu acte dubioase in astia 3x ani dupa rebeliunea comunista esalonului 2.