G4Media.ro

Un tren de marfă din India a circulat 70 km fără mecanic…

Un tren de marfă din India a circulat 70 km fără mecanic de locomotivă

Căile ferate indiene au anunțat luni că au ordonat o anchetă după ce un tren de marfă a parcurs 70 de kilometri fără mecanic, în nordul țării. „Am ordonat o anchetă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Northern Railways, Deepak Kumar, a doua zi după incident, adăugând că nu s-au înregistrat victime, potrivit Le Figaro.

Duminică, aproximativ cincizeci de vagoane, încărcate cu pietriș, au călătorit singure cu 100 km/oră din nordul statului Jammu și Kashmir spre Punjab (nord), înainte de a fi oprite din fuga lor nebună de blocuri de lemn plasate pe șine.

Incidentul a avut loc în timp ce trenul părăsea gara Jammu, unde fusese parcat pentru o schimbare de echipaj, a relatat presa locală. La scurt timp după ce mecanicul și membrul echipajului său au coborât, trenul a plecat singur la vale. Toate trecerile la nivel de pe traseul său au fost închise pentru a se evita orice accident.

India, care are una dintre cele mai extinse rețele feroviare din lume, a înregistrat în istoria sa un număr mare de accidente feroviare mortale. Cu toate acestea, siguranța s-a îmbunătățit în ultimii ani datorită investițiilor și îmbunătățirilor tehnologice.

Cel mai sângeros accident din istoria țării a avut loc la 6 iunie 1981, când șapte vagoane ale unui tren care traversa un pod în statul Bihar, în estul țării, au căzut în râul Bagmati, omorând între 800 și 1.000 de persoane.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...