G4Media.ro

Un tren de mare viteză va face legătura între Paris şi Berlin…

Un tren de mare viteză va face legătura între Paris şi Berlin de la finele lui 2023

Companiile de căi ferate SNCF (Franţa) şi Deutsche Bahn (Germania) au intenţia de a lansa o cursă directă de tren de mare viteză între Paris şi Berlin de la finele lui 2023, a anunţat marţi directorul companiei franceze, Jean-Pierre Farandou, transmite AFP, preluată de Agerpres.

„Vom lansa un tren de mare viteză pe ruta Paris-Berlin în luna decembrie 2023”, a declarat Jean-Pierre Farandou, cu ocazia unui eveniment organizat la Strasbourg pentru aniversarea a 15 ani de cooperare franco-germană în domeniul trenurilor de mare viteză.

„Are sens pentru că vedem cum oamenii acceptă să facă călătorii pe distanţe din ce în ce mai lungi. Există cu adevărat oameni care sunt dispuşi să stea cinci, şase, şapte ore într-un tren. Iar o călătorie pe ruta Paris-Berlin durează şapte ore”, a explicat directorul SNCF.

„În urmă cu câţiva ani ne gândeam că asta ar fi o cursă puţin prea lungă şi ne temeam că nu vom găsi pasageri. Sunt din ce în ce mai mulţi oameni pentru care asta nu e o problemă, cu atât mai bine. Vom încerca, împreună cu colegii noştri germani, să facem ca acest tren să ruleze”, a spus Jean-Pierre Farandou.

Iniţial ar fi vorba de o cursă zilnică dus-întors pe această legătură care ar trece prin Frankfurt, exploatată în parteneriat de SNCF şi Deutsche Bahn cu trenurile germane de mare viteză ICE, a precizat Alain Krakovitch, director pentru TGV-Intercités la SNCF. Ulterior ar putea fi introdusă o a doua cursă dus-întors pe zi cu un TGV francez, a adăugat Krakovitch.

„Ceea ce constatăm în prezent este că pe rutele Paris-Milano şi Paris-Barcelona avem un grad de ocupare surprinzător. Pe ruta Paris-Milano, oferta s-a dublat odată cu venirea Trenitalia (-compania publică italiană care din decembrie concurează cu TGV-urile SNCF-nr.) şi, în pofida acestui lucru, trenurile sunt pline”, a explicat Alain Krakovitch.

„Am putea avea o situaţie similară pentru ruta Paris-Berlin”, a adăugat Krakovitch.

Cursele de tren de mare viteză pe ruta Paris-Berlin se vor adăuga unei curse de noapte între cele două capitale europene care ar urma să fie exploatată de compania austriacă de căi ferate OBB, în cooperare cu SNCF şi Deutsche Bahn, tot de la finele lui 2023.

„Vor fi disponibile ambele opţiuni, tren de zi şi tren de noapte. Vom avea de ales în funcţie de preferinţe”, a concluzionat directorul SNCF, Jean-Pierre Farandou.

Sursa Foto: Deutsche Bahn / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Pe cand un Bucuresti – Budapesta in 7 ore?

  • Pe cand un Bucuresti-Cluj in 7 ore?

  • Sunt 450 de km pe sosea intre Bucuresti si Cluj.
   In Franta sau Germania asta ar insemna 3 ore cu trenul.
   Pe cand?
   Cam pe cand scapam de USL + 8 ani pentru constructie.
   Deci 2058.

 2. Grindeanu, iohanis, ciuca, Dragnea, ciolacule asa ceva când va avea România? Va spun eu când:cand România se întoarce din nou la comunism și socialism. Pana atunci somn ușor România.