G4Media.ro

Un tractor a rupt un stâlp uriaș de curent și a pus…

Foto: Transelectrica

Un tractor a rupt un stâlp uriaș de curent și a pus în pericol alimentarea întregii regiuni Dobrogea / Linia, repusă în funcțiune

Un tractor a lovit joi, 15 septembrie, un stâlp uriaș de curent electric al companiei Transelectrica și a pus în pericol alimentarea cu energie a Dobrogei, potrivit unui comunicat al companiei. Transelectrica a repus în funcțiune luni stâlpul.

Linia LEA 400 kV Constanța Nord – Tariverde este esențială în cadrul Sistemului Electroenergetic atât pentru alimentarea cu energie electrică a zonei Dobrogea, cât și pentru evacuarea producției din centralele electrice eoliene din zonă, potrivit companiei de stat Transelectrica.

Lucrările întreprinse de către filiala de mentenanță – SMART SA pentru înlocuirea stâlpului căzut, refacerea fundației afectate, remedierea conductoarelor active și de protecție au început chiar din ziua producerii incidentului, potrivit comunicatului citat.

Lucrările s-au desfășurat inclusiv pe timp de noapte, în condiții meteorologice nefavorabile, cauzate de vânt puternic și ploaie. Ca urmare a lucrărilor, remedierea și punerea în funcțiune a LEA 400 kV Constanța Nord – Tariverde s-a realizat luni, 19 septembrie.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Tractoristul este potrivit pentru un job la ANRE sau orice funcție înaltă la stat.

    • O tara intreaga este la picioarele site-ului ge4 de cand a dat stirea asta, ne-ati salvat de la facturile mati la energie cu stirea asta, super!!!!!!

  2. Dorel în acțiune, dacă ați trimis tractoristii în guvern! Acum nu mai avem tractoristi!

  3. Foarte tare tractorul asta, pare doar puțin sifonat la cabina după a căzut stâlpul de zeci de tone ala pe el.

    • Pare un tractor John Deere. Marfa americana 🙂 . Mare noroc a avut dorelul ca nu s-a prajit. 400KV, brrr !

  4. E perioada tulburelului