G4Media.ro

Un proiectil neexplodat a fost găsit de un bărbat din Giurgiu în…

Foto: Pexels.com

Un proiectil neexplodat a fost găsit de un bărbat din Giurgiu în timp ce lucra în livadă/ Nu e clar dacă muniția datează din Al Doilea Război Mondial sau este de alt tip

Un proiectil neexplodat, cu calibrul o sută de milimetri, a fost găsit luni de un bărbat din localitatea Frasinu, judeţul Giurgiu, în timp ce efectua lucrări agricole într-o livadă. Nu e clar dacă muniția datează din Al Doilea Război Mondial sau este de alt tip.

„În timp ce lucra într-o livadă, un cetăţean din localitatea Frasinu a găsit un obiect ce părea a fi element de muniţie. Acesta era parţial îngropat în pământ. Bărbatul şi-a dat seama că poate fi un obiect periculos şi a cerut sprijinul autorităţilor. La faţa locului s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu care au constatat că este vorba despre un proiectil perforant de calibrul o sută de milimetri’, se arată într-un comunicat de presă emis luni de ISU Giurgiu.

Proiectilul a fost ridicat şi transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate al ISU Giurgiu.

Două proiectile explozive, ambele cu calibru de 76 de milimetri, un cartuş de infanterie de calibrul 7,62 milimetri şi un focos fuzant de proiectil au mai fost găsite de la începutul anului în judeţul Giurgiu în localităţile Mihai Bravu, Băneasa şi Comana.

sursa: Agerpres.ro, Foto: Pexels.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Da-l incoa la topit. Ce stai cu el in curte. Noua ne trebuie ferul.

  2. Sa nu fie vreun Kadjar

  3. La proștii de la Giurgiu ,sa găsit un cartuș .vai de stomacul lor , foame prostovani ,analfabeți ,puturoși !

  4. Proștii din Giurgiu ,foamea ,e pe primul loc !