G4Media.ro

Un profesor de la Universitatea Johns Hopkins, din Baltimore, prezice că pandemia…

Un profesor de la Universitatea Johns Hopkins, din Baltimore, prezice că pandemia de COVID-19 va fi „aproape dispărută” în Statele Unite până în aprilie, când va fi atinsă ”imunitatea de turmă”

Medicul Marty Makary, care este profesor la Şcoala de medicină a universităţii şi la Şcoala de sănătate publică Bloomberg, a formulat această ipoteză într-o scrisoare publicată vineri în The Wall Street Journal.

Makary spune că infectările zilnice cu coronavirus au scăzut cu 77% de la începutul lui ianuarie în Statele Unite.
„Există motive să credem că ţara se îndreaptă spru un nivel de infectare foarte scăzut. Cum multe persoane au fost infectate, din care o majoritate nu a avut niciun simptom sau simptome uşoare, rămân mai puţini americani să fie infectaţi”, scrie el.

„Cu traiectoria actuală, consider că COVID va fi aproape dispărut pană în luna aprilie, permiţând americanilor să reia o viaţă normală”, adaugă el.

Marty Makary estimează că numărul ridicat de persoane care au fost infectate, împreună cu campania de vaccinare, ar putea contribui la atingerea unei imunităţi colective în primăvară. Expertul este de asemenea de părere că acest lucru va proteja populaţia contra variantelor virusului şi va limita răspândirea lor.

„Când lanţul de transmitere a virusului este rupt în mai multe locuri, devine dificil pentru virus să se extindă – şi asta include mutațiile”, scrie el.

Din martie 2020, peste 28 de milioane de persoane au contractat Covid-19 în Statele Unite. Din acest număr, aproape 500.000 de persoane au decedat în urma îmbolnăvirii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Foarte interesant, cand vine cineva si zice ca se termina pandemia, este „prezicere” sau dat in ghioc pe romaneste. Cad vine altul (stiti voi cine sunt specialistii nostri) care sustine dezastrul, este „previziune”.

  2. De mentionat ca au mai fost si alti epidemiologi care au „prezis” incheierea pandemiei in aprilie 2020! Reputati doctori italieni care au afirmat ca virusul nu mai exista in Lombardia. Si s-au inselat…

    Cehii au sarbatorit in primavara incheierea epidemiei cu festivitati si mese la care au participat sute de oameni…

    S-au inselat.

    Adevarul e ca ne-am mai inselat de cateva ori in privinta virusului. Important e cand se aduc argumente stiintifice si dovezi. In rest, multe presupuneri…

  3. Pandemia se termina cand vrea Merkel & compania de idiotzi de stanga, nu cand vrea ea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.