G4Media.ro

Un producător portughez de sticlă va investi 150 milioane euro în România

Sursa foto: Pixabay

Un producător portughez de sticlă va investi 150 milioane euro în România

Compania portugheză BA Glass urmează să investească peste 1 miliard de euro în cele 12 fabrici ale sale, în următorii cinci ani, dintre care 150 de milioane de euro în România, potrivit datelor publicate de Agenția de Stat pentru Investiții și Comerț Exterior.

Planurile de investiții în România presupun două cuptoare noi de ultimă generație în București și un depozit de 25.000 de metri pătrați, transmite Rador.

BA Glass este cel mai mare producător de ambalaje din sticlă din Portugalia. Cunoscut anterior sub numele de Barbosa & Almeida, este acum singurul producător de ambalaje din sticlă din România, producând aproximativ două milioane de sticle pe zi și țintind, cu noile sale investiții, să dubleze capacitatea de producție în următorii trei ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Eliminarea ambalajelor din plastic pentru consumatorul final ar rezolva două probleme importante: eliminarea poluării cu deșeuri de plastic și creșterea producției de ambalaje din sticlă a căror utilizare și reciclare este mult mai sustenabilă.

  2. nu inteleg de ce deschid unitate de productie la bucuresti… de ce nu construiesc fabricile pe langa zonele unde se folosesc ambalaje de sticla, gen vreo fabrica de conserve, vreo vinarie. poate ar fi bine de deschis fabrica undeva in zona granitei cu moldova, stiu ca vinariile din republica moldova importa sticle din ue.