G4Media.ro

Un ofițer în rezervă german a fost condamnat pentru spionaj în favoarea…

Sursa Foto: Unsplash

Un ofițer în rezervă german a fost condamnat pentru spionaj în favoarea Rusiei / El ar fi transmis informații despre consecințele sancțiunilor impuse după anexarea Crimeei și despre gazoductul Nord Stream 2

Un ofițer în rezervă german a fost condamnat vineri la Düsseldorf la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare pentru spionaj în favoarea Rusiei, potrivit BFM TV.

Ofițerul de rezervă din Bundeswehr, în vârstă de 65 de ani, a fost găsit vinovat de tribunalul din Düsseldorf de transmiterea de documente și informații către serviciile secrete rusești între 2014 și 2020.

În contact cu atașați ai ambasadei ruse, care erau și servicii de informații militare GRU, el a transmis în special informații despre economia germană, în special despre consecințele sancțiunilor impuse în 2014 după anexarea Crimeei , precum și despre controversatul gazoduct Nord Stream 2 .

„Motivația inculpatului a constat în special în atitudinea sa pro-rusă și în dorința sa de a se face atractiv pentru ofițerii militari ruși de rang înalt și de a-și consolida reputația de „expert în securitate””, potrivit instanței.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...