G4Media.ro

Un nou model de Bacalaureat va fi introdus în Ungaria, cu accent…

Un nou model de Bacalaureat va fi introdus în Ungaria, cu accent pe experimente și inovație și care va include lucrări pe baza propriilor cercetări ale elevilor

La examenul de bacalaureat din Ungaria, care va suferi transformări majore la mai multe discipline din 2024, accentul va fi pus pe proiecte, respectiv examenul tradiţional în scris şi oral va fi înlocuit cu cercetarea, experimente, inovaţie şi creaţie, relatează Infostart, preluat de Rador. Din septembrie, schimbări în desfășurarea lecțiilor vor fi aplicate în şase clase, conform noului curriculum național de bază și curriculum-cadru, introduse în 2020, care vor distanța de educaţia tradiţională şi vor pune accent pe activități elevilor.

Schimbările curriculare sunt însoțite de modernizarea examenelor, iar recent au fost publicate noile cerinţe privind examenul de bacalaureat, care vor fi aplicate pentru prima oară în perioada mai-iunie a anului şcolar 2023-2024, însă potrivit unor informaţii ale ziarului ungar “Magyar Nemzet”, în cazul examenelor prestabilite, noile criterii vor putea fi aplicate şi mai devreme.

Potrivit planurilor, nu se va modifica sistemul pe două niveluri al examenului de bacalaureat şi nici subiectele de examen obligatoriu. În schimb, va fi o noutate faptul că elevii pot alege să elaboreze un proiect din toate materiile examenului pentru științe – biologie, chimie, fizică, geografie -, urmând a-l susţine precum o lucrare de diplomă.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Sincer, citind articolul era sa dau pe spate.
  In premiera un articol pozitiv, nu unul din seria celor negativ-manipulatorii.
  ¿Qué pasa?

  • Toitlul e mincinos.
   Examenele de baza la limba ungara, matematica, fizica, chimie raman.
   Examen cu proiect era si in romania pe vremea lui ceausescu, alaturi de limba romana, matematica,fizica etc.

 2. Mediocritatea este caracteristica noilor generatii. Sa le mai ceri si inventivitate, creativitate, este total in contradicție cu lenea ai superficialitatea lor.

 3. Ai comentat cu multă superficialitate și în necunoștință de cauză. Lucrezi in învățământ, ești mamă de elev sau elevă??
  Copiii si tinerii de azi sunt CREATIVI, INVENTIVI ȘI MUNCESC MULȚI ÎN MOD REAL. Ai fi surprinsă câtă creativitate și putere de muncă au, dacă te-ai preocupa să afli lucrul acesta și nu să arunci cu piatra fără habar.
  Unii dintre voi chiar nu meritati respectul lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.