G4Media.ro

Un nou container cu deșeuri, găsit în Portul Constanța. Va fi returnat…

Sursa foto: Poliția de frontieră

Un nou container cu deșeuri, găsit în Portul Constanța. Va fi returnat în Japonia

Un container de 21 de tone, conținând zeci de unelte agricole uzate, a fost descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, fiind importat din Japonia, anunță Poliția de Frontieră. ”În container se aflau încărcate  piese și dispozitive agricole cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. De asemenea, printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora”, anunță polițiștii.

În acest caz nu s-a nepermiterii efectuării importului și s-a dispus întoarcerea acestuia la societatea exportatoare din Japonia. În plus, s-a început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea măsurilor in desfășurarea activității de transport deșeuri.

Acțiunea a fost realizată de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Săptămâna trecută, un alt container, importat tot din Japonia a fost întors în Asia din Portul Constanța. Tot atunci, două barje cu peste 1000 de tone de deșeuri metalice care veneau din Bulgaria au fost oprite și întoarse în această țară.

Sursa foto: Poliția de frontieră

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. unul e depistat alte zece trec neobservate , romania gunoiului bine dospit .

 2. Cica asta e rezultatul intalnirii dintre tudoze si pm-ul japoniei

 3. Romania lucrului bine facut ,tomberonara mapamondului,fi-mi-ar scarba de toti politicienii romani.

 4. Astea nu erau chiar deseuri. Tractorasele japoneze sunt cel mai usor de reconditionat.
  In unele cazuri se pot obtine produse mai fiabile decat cele noi din clasa budget.
  Deseuri 100% erau in containerele din Germania.

 5. Observ totusi ca tarile astea asa de dezvoltate si laudate de noi, ca de, vrem si noi tot ca ,,afara”, nu sunt in stare sa isi gestioneze nici gunoiul. Pai cum facem frate, asa de dezvoltati si civilizati si educati suntem, ca trimitem gunoiul sa murdarim alte tari!? Nu isi permit sa depoziteze gunoiul lor, dar fac norme si ne sanctioneaza pe noi? Pai cam suna a ipocrizie

  • Bine spus!!!!