G4Media.ro

Un fost traficant de droguri oferă autorităților italiene o insulă în Dubai,…

Earth Observatory, NASA

Un fost traficant de droguri oferă autorităților italiene o insulă în Dubai, în speranța unei reduceri de pedeapsă

Un fost traficant de droguri devenit informator a predat autorităților italiene o insulă artificială pe care o deține în largul coastei Dubaiului, în speranța de a primi o reducere a pedepsei, transmite The Guardian.

Anunțul a fost făcut luni, în timpul procesului de la Napoli, în care au fost implicați aproximativ 20 de inculpați, printre care Raffaele Imperiale, supranumit “Boss Van Gogh”, un cunoscut traficant internațional de droguri pentru Camorra, mafia napoletană.

Imperiale, care a fost fugar timp de cinci ani, a fost arestat în Dubai în august 2021 și extrădat în Italia în martie 2022.

Potrivit anchetatorilor, Imperiale a cumpărat insula, numită Taiwan, în timpul cât a stat ascuns. Valoarea acesteia este estimată la 60-80 de milioane de euro și face parte dintr-un arhipelag artificial în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite, numit „The World”, având forma unei hărți a globului pământesc.

Imperiale, care riscă o pedeapsă de 14 ani și 10 luni de închisoare, încearcă să își demonstreze disponibilitatea de a coopera cu autoritățile în speranța de a primi o pedeapsă redusă.

„Este clar că Imperiale dorește reduceri de pedeapsă”, a declarat procurorul Maurizio De Marco. „Evaluăm validitatea declarațiilor sale, dar nu pare să existe niciun dubiu cu privire la autenticitatea lor.”

Imperiale și-a început cariera infracțională într-o cafenea din Amsterdam, unde vindea canabis, și se crede că a fost liderul unui presupus supercartel al drogurilor, alături de fostul cel mai căutat criminal din Olanda, Ridouan Taghi, de irlandezul Daniel Kinahan, reputat șef de bandă, și de bosniacul Edin Gačanin, traficant de droguri.

Daniel Kinahan, tatăl său, Christopher, și fratele său, Christopher Jr, sunt încă în libertate, în ciuda unei recompense de 5 milioane de dolari pe capul lor.

Autoritățile italiene consideră că grupul lui Imperiale este unul dintre cele mai mari 50 de carteluri de droguri din lume, cu un monopol virtual asupra cocainei peruane.

Imperiale, care se bucura de un stil de viață somptuos în Dubai și cheltuia 400.000 de euro pe lună pentru a-l întreține, și-a câștigat porecla “Boss Van Gogh”, deoarece deținea două tablouri prețioase furate ale artistului olandez.

Pentru a-și demonstra disponibilitatea de a deveni informator, Imperiale a returnat tablourile autorităților judiciare. Informațiile sale au dus la recuperarea și returnarea tablourilor, Plaja de la Scheveningen pe timp de furtună (1882) și Congregația care părăsește biserica reformată din Nuenen (1884), la Muzeul Van Gogh din Amsterdam.

Tablourile fuseseră furate la 7 decembrie 2002 și au rămas dispărute timp de peste 13 ani, până când au fost descoperite de către Guardian di Finanza din Italia, în apropiere de Napoli, în ianuarie 2016. În cele din urmă au fost returnate Muzeului Van Gogh și au fost din nou expuse în martie 2017.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...