G4Media.ro

Un fost student al Universității de Medicină din Cluj Napoca cere aproape…

Un fost student al Universității de Medicină din Cluj Napoca cere aproape un miliard de euro despăgubiri, după ce a fost exmatriculat, considerându-se discriminat

După ce a fost exmatriculat și nu a mai fost lăsat să candideze la examenul de admitere, un fost student al Univeristății de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca (UMF) cere aproape un miliard de euro despăgubiri. Situația a ajuns la Tribunal, relatează actualdecluj.ro

Belghin Abdul-Cair este fostul student care a chemat universitatea clujeană în judecată, cerând despăgubiri de nu mai puțin de 900 de milioane de euro după ce a fost respins de comisia de admitere la universitate, anul trecut, pe motiv că dosarul i-ar fi fost incomplet și în plus nu este cetățean român.

Belghin Abdul-Cair se consideră discriminat pe bază de naționalitate, căci admitere la UMF pot cere doar cetățenii Uniunii Europene, ai Confederației Elvețiene și ai Europei de Est.

În instanță UMF a arătat că reclamantul a fost student al Facultății de Medicină, iar în anul VI a fost exmatriculat prin Decizia numărul 496 din 6 iulie 2017 pentru fraudarea unui examen. Reclamantul nu a mai putut fi sancționat cu trecerea în an complementar, respectiv cu repetarea anului, deoarece pe durata studiilor un student poate fi înmatriculat în an complementar de cel mult trei ori, iar reclamantul a epuizat cele trei posibilități, astfel că a pierdut calitatea de student al universității odată cu emiterea deciziei de exmatriculare.

Reclamantul a trimis dosarul de candidatură pentru anul universitar 2020 – 2021, înscrierea fiind efectuată on-line și a primit confirmarea de primire în  3 septembrie. După câteva zile universitatea i-a comunicat reclamantului faptul că dosarul este incomplet și că termenul de depunere a dosarelor a expirat, iar în 10 septembrie reclamantul a transmis prin e-mail către universitate foaia matricolă, întrebând dacă i s-a încălcat dreptul de a se înscrie la facultate.

UMF a arătat că înscrierea la studii este condiționată de respectarea prevederilor legale privind criteriile minime necesare pentru urmarea unor studii universitare și face trimitere la dispozițiile regulamentului referitoare la evaluarea performanțelor candidaților în vederea admiterii la studii.

Citește tot textul pe actualdecluj.ro

UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca / Foto: Facebook.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Așa s-a întâmplat cam acum 100 de ani și cu un renumit pictor, a fost refuzat de către o universitate, de două ori. Acum, situația nu e aceeași, dar măcar așa o mică răzbunare nu m-ar mira. Se întâmplă des prin Europa zilelor noastre.

  • … apoi, acel pictor a dat foc la lume…

  • Bine ma,atunci sa tremure lumea de frica lor, daca nu li se da dreptate!Astia au creierul spalat in tara de origine ,au impresia ca sunt indreptatiti sa se razbune pe cei care nu-i accepta ca sunt necalificati ..pot cere sa faca orice studii,daca au bani,iar daca sunt refuzati,nu accepta ,ca au bani!!

 2. Punem pariu ca fostul student va avea câștig de cauza și va fi despăgubit? Nu cu suma aia astronomica ci cu una consistenta.

  • Dacă se dovedește că s-a respectat regulamentul, nu are ce să facă. La orice candidatură trebuie sa semnezi undeva că ești de acord să respecți acel regulament. Dacă a semnat, poate să plece acasă cu coada intre picioare. Dacă nu l-a semnat, atunci se dovedește că dosarul e … incomplet😂. Totul depinde de cum își face meseria juristul facultății.

  • Da, punem. Nu va câștiga nimic.

  • Nu esti in stare sa intelegi termenul cuvintelor??Facultatea a adus documente in justitie,motivul pentru care a fost exmatriculat este clar: FRAUDAREA UNUI EXAMEN! E vorba despre o facultate cu mari raspunderi pentru viata oamenilor,maii,anonimule!! Dupa ce ai aflat de individul asta ce a facut si cat tupeu are,ai risca sa incapi pe mana lui??

  • Bai Corrie, vezi de ce și-au pierdut multi încrederea în așa numiții „eroi in alb” ? Sunt pline spitalele de medici din ăștia …. Dar nu vă temeți că nu toți sunt așa . E ca la ruleta rusească .

 3. Ptr frauda toleranta zero. I-as interzice inscreirea la orice institutie de invatamint din romania.

  • Vrei sa spui ca tu nu ai copiat nici macar o data in cariera ta de scolar, elev, student? Sau ca nu ai ajutat pe nimeni sa copieze de la tine? Sunt lucruri normale sa se intample. Cine spune ca niciodata nu a facut ceva de ggenul acesta, fie minte, fie este rupt de realitate, la propriu. Asta nu inseamna ca frauda trebuie tolerata, dar pedeapsa trebuie sa educe; baiatul a platit, a fost exmatriculat si trebuie sa o ia de la zero. Sa nu ii sa mai ofere o alta sansa? Pentru crima se iau 25 de ani, cu buna purtare etc, mai scrii doua carti, ajungi la jumatate; pentru copierea la un examen, hai sa zicem chiar pentru plagiat, esti condamnat pe viata, fara ca faptele sa se prescrie in vreun fel. Justitialism se cheama acest fenomen; a mai fost de multe ori in istorie, cu rezultate nefaste

  • Cretu, nu e vb de un test la liceu. E vb de UMF. Pe mana lui intra viata si sanatatea multor oameni. Ai vrea sa mergi la un chirurg care a cooiat la examene???

  • Crețule,
   Tu ești „apsolvent” de Spiru Haret, nu-i așa?
   :)))))

  • Sunt de acord cu tine

  • Cretule… Un avocat incompetent.. Iti pierde procesul cu fosta nevasta si pierzi casa… Insa un doctor incompetent poate sa ti piarda viata… Sper sa ajungi pe mana unui astfel de medic….si nu generalist sa ti dea paracetamol ptr Covid…. Ptr o problema complicata… Ia spune atunci ce ai gandi daca ai sti ca medicul tau a trecut prin scoala doar cu frauda si trisat?
   Sanatate iti doresc!

  • Sfat gratuit.Trebuie să atace și regulamentul și să ceară anularea lui.Pe ce motive,cum și unde … întrebați pe cei ce cunosc drept .Deci acțiunea în despăgubiri depinde de soartă celei în anularea regulamentului

 4. „în anul VI a fost exmatriculat prin Decizia numărul 496 din 6 iulie 2017 pentru fraudarea unui examen”

  „Să menționăm, Belghin a dat în judecată UMF Cluj în nu mai puțin de 24 de rânduri în ultimii trei ani, o parte dintre procese încă se mai judecă. Pentru unul dintre ele, înregistrat la Tribunal încă din decembrie 2019, se așteaptă o sentință chiar mâine.”

  Hmm… nu stiu ce sa zic, dar pare ca a fost prins cu mata-n sac, si ca sa se scoata baga proces dupa proces. Spune ca nu e lasat la UMF pentru ca e discriminat, desi a ajuns in ultimul an.

 5. Ramane de vazut cum sta treaba cu plata taxelor judiciare de timbru. Este o cerere evaluabila in bani care se taxeaza conform OUG 80/2013 si nu care calitatea de consumator.

  • la asta ma gandeam si eu… la 900 de milioane de euro cerere de despagubiri, taxa de timbru ar trebui sa fie de 900.000 de mii de euro. a platiti taxa de timbru? daca da, e ok, daca nu, magistratii vor respinge cererea de chemare in judecata ca nefondata.

 6. Nu-i prost cine cere

 7. Nu mai oprimaț minoritățili.

 8. Lucrurile stau asa: „În instanță UMF a arătat că reclamantul a fost student al Facultății de Medicină, iar în anul VI a fost exmatriculat prin Decizia numărul 496 din 6 iulie 2017 pentru fraudarea unui examen. ” Asadar, drum bun si cale batuta! Nu merge sa fii si hot si sa te dai si discriminat.

  • Moralmente ai dreptate. Din punct de vedere legal, nu are nicio treaba. Orice candidat are dreptul sa fie admis la studii, ori de cate ori cere. Sigur, pe baza unei metodologii, cu criterii, prezentand la timp documentele solicitate. Faptul ca candva a copiat la un examen nu e un motiv sa fie respins la o noua admitere, si nici nu trebuia sa fie mentionat de UMF Cluj. A fost respins pentru ca dosarul era incomplet; atat este important in speta. Pe de alta parte, ma mira moralismul exacerbat al societatii romanesti. A copiat la un examen, a fost exmatriculat in anul 6, adica dupa ce a platit sase ani de taxe mari; cred ca a platit suficient pentru greseala lui. De acum, o ia de la zero, cu aceleasi sanse pe ccare le au toti

  • Crețule,
   Tu ești „apsolvent” de Spiru Haret, nu-i așa?
   :)))))

 9. Repetent de trei ori, deci descalificat

 10. Nu spun chiar că manipulati, dar prezentati un oportunist drept victima.

  ”Belghin Abdul-Cair a făcut o pasiune din faptul de a hărţui în instanţă instituţia prestigioasă de învăţământ din Cluj-Napoca. Acesta a dat în judecată UMF Cluj de nu mai puțin de 24 de ori în ultimii trei ani, iar o parte dintre procese încă se mai judecă.”

 11. A repetat anul de 3 ori, deci a făcut 9 ani si s a înecat la ultimul, copiind. Și mai are și tupeu sa fea facultatea in judecata!

 12. E fraier. Sa lase facultatea in pace si sa intre in politica romaneasca. Va avea mare succes. Aici sunt votati preponderent ‘otii