G4Media.ro

Un fost ofițer rus îl acuză pe Evgheni Prigojin că ”plănuiește o…

Sursa foto: Captură video - Telegram / @concordgroup_official

Un fost ofițer rus îl acuză pe Evgheni Prigojin că ”plănuiește o lovitură de stat” împotriva conducerii țării (think tank american)

Un fost ofițer rus l-a acuzat pe șeful Wagner, Evgheni Prigojin, că „plănuiește o lovitură de stat” împotriva conducerii țării, a declarat un think tank american citat de Sky News.

Igor Girkin l-a acuzat, de asemenea, pe Prigojin de „încălcarea continuă a legilor de cenzură rusești” împotriva discreditării armatei, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului.

„Girkin a avertizat cu privire la o „revoltă” dacă lui Prigojin i se „permite” să conducă Grupul Wagner. Girkin a remarcat că Prigojin a ordonat ca forțele Wagner să se retragă în bazele Wagner din adâncul Rusiei în ajunul contraofensivei ucrainene”, transmite think tank-ul.

„De asemenea, el a afirmat că personalul Wagner nu a depus niciodată jurăminte prin care să promită să nu se angajeze în luptă împotriva Rusiei sau a armatei sale.”

Ieri, Prigojin a declarat că Wagner va decide mai târziu dacă va lupta în Ucraina sau în altă țară, ceea ce, potrivit ISW, indică faptul că acesta „își păstrează capacitatea de a-și comanda propria armată în afara structurii oficiale de comandă militară rusă”.

„Decizia lui Prigojin de a-și retrage forțele din Bahmut și, aparent, din lupta activă în ajunul contraofensivei ucrainene este discutabilă din punct de vedere strategic”, a adăugat aceasta.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. putler,putler habar n-ai …cati dusmani ai…‼️‼️‼️‼️‼️

  2. 😃