G4Media.ro

Un faimos dirijor britanic dezvăluie că a aplicat pentru cetățenia germană după…

Un faimos dirijor britanic dezvăluie că a aplicat pentru cetățenia germană după Brexit: Paşaportul meu este pe drum / A fost o necesitate absolută pentru mine

Faimosul dirijor britanic Sir Simon Rattle, care a anunţat săptămâna aceasta că îşi va scurta mandatul la conducerea Orchestrei Simfonice din Londra (London Symphony Orchestra), pentru a se întoarce în Germania, a declarat vineri că a aplicat pentru cetăţenia germană după Brexit, informează Reuters, citată de Agerpres.

În vârstă de 65 de ani, muzicianul născut la Liverpool a deplâns barierele puse de părăsirea de către Marea Britanie a Uniunii Europene carierelor tinerilor muzicieni obişnuiţi să cânte în mod liber pentru publicul avid de muzică de pe continentul european.

„Paşaportul meu este pe drum”, a declarat Rattle într-o conferinţă de presă, întrebat dacă a urmat exemplul altor britanici stabiliţi în UE cu privire la cererea de cetăţenie care le va permite să continue să lucreze liber în blocul comunitar. „La fel ca pentru mulţi, a fost o necesitate absolută pentru mine”, a mărturisit cunoscutul dirijor.

Scena muzicală din Marea Britanie a fost luată prin surprindere de anunţul lui Rattle că îşi va încheia mandatul la conducerea London Symphony Orchestra în 2023 pentru a deveni director muzical al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Bavareze, cu sediul la Munchen.

Rattle a precizat că decizia de a reveni în Germania, unde a condus timp de 16 ani Filarmonica din Berlin, a fost luată pentru a fi mai aproape de familia sa din capitala Germaniei, însă nu a făcut un secret din frustrarea sa faţă de direcţia politică luată de Marea Britanie.

Dirijorul, care locuieşte împreună cu soţia sa, soprana cehă Magdalena Kozena, la Berlin, a mărturisit că faptul că a petrecut mai mult timp acolo în timpul lockdown-ului de anul trecut a contribuit la cristalizarea dorinţei sale de a lucra mai aproape de casă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Omul asta e foarte muncitor, nu isi ia liber nici duminicile, nici de Craciun!

  • O fi.Asta nu-l face nici talentat și nici moral. Ascult muzică clasică când proiectez ceva și de plăcere dar nu-mi pare acest Rattle cunoscut sau deosebit.Oi fi eu prea bătrân. Oricum n-are valoare sau greutate ca și contrabrexit. Sânt atâția actori celebri fără de care americanii ar trăi fericiți dar care se autoconsideră pivotali în viața americanului de rând încât devin penibili în amenințările lor că pleacă din US.Bănuiesc că briții i-au urat călătorie sprâncenată și acestui „indispensabil geniu”.

 2. O fi.Asta nu-l face nici talentat și nici moral. Ascult muzică clasică când proiectez ceva și de plăcere dar nu-mi pare acest Rattle cunoscut sau deosebit.Oi fi eu prea bătrân. Oricum n-are valoare sau greutate ca și contrabrexit. Sânt atâția actori celebri fără de care americanii ar trăi fericiți dar care se autoconsideră pivotali în viața americanului de rând încât devin penibili în amenințările lor că pleacă din US.Bănuiesc că briții i-au urat călătorie sprâncenată și acestui „indispensabil geniu”.

 3. Mai bine ar fi umele tău Prostălău, după ce ai scris…

 4. !stefu

  va marturisesc ca sunt situatii de genul interventiei domniei-voastre pe forum in care o persoana ( in cazul de fata domnia-voastra) coboara standardele de demnitate foarte jos si jigneste fara sa fi fost jignit!

  chiar asa de tare va simtiti amenintat de o postare a cuiva care are alt punct de vedere?

  inca nu stiti ca democratia presupune respectul celuilalt pentru simplu fapt ca este o persoana umana?

  nu am nici o tangenta cu cel ce semneaza Postăkel Gudurău,, nu stiu daca am intrat vreodata in dezbatere, ( in cazul Brexitului eu cred ca britii au facut o greseala istorica colosala!)
  dar eu cred ca daca ne respectam reciproc facem lumea mai buna!

  ca sa nu mai spun ca zeroa argumentatie, zero idei, in postarea domniei voastre!

 5. D-le Ștefan cel mic, acest stefu este un trol prost, nu merită să vă bateți capul cu el, postează măscări că asta e, un măscărici. dar nu o să vă las pe dvs nelămurit asupra unor aspecte ale hotărârii poporului britanic cu privire la brexit. În primul rând, uk a fost prima democrație reală din lume, după revoluția lui Cromwell. Al doilea lucru se referă la principiul de bază al democrației, acela de aproximare a adevărului care spune că indiferent cât de complicată ar fi o problemă, rezolvarea ei va fi cu atât mai corectă cu cât numărul celor implicați în rezolvarea ei va fi mai mare.Al treilea ar fi că această rezolvare va fi viciată de distorsiunile induse de lanțul informativ și de uzura puterii .Sper să-ți fie de folos aceste informații și m-am ostenit să-ți răspund pentru că cred că ești de bună credință.Caută mai întâi Adevărul și Adevărul te va face liber.Succes!

 6. D-le Ștefan cel mic, acest stefu este un trol prost, nu merită să vă bateți capul cu el, postează măscări că asta e, un măscărici. dar nu o să vă las pe dvs nelămurit asupra unor aspecte ale hotărârii poporului britanic cu privire la brexit. În primul rând, uk a fost prima democrație reală din lume, după revoluția lui Cromwell. Al doilea lucru se referă la principiul de bază al democrației, acela de aproximare a adevărului care spune că indiferent cât de complicată ar fi o problemă, rezolvarea ei va fi cu atât mai corectă cu cât numărul celor implicați în rezolvarea ei va fi mai mare.Al treilea ar fi că această rezolvare va fi viciată de distorsiunile induse de lanțul informativ și de uzura puterii .Sper să-ți fie de folos aceste informații și m-am ostenit să-ți răspund pentru că cred că ești de bună credință.Caută mai întâi Adevărul și Adevărul te va face liber.Succes! .Iisus Hristos

 7. Scuzați abandonarea prenumelui plural perss2, citisem un text în lb engleză între timp, vă asigur de respectul meu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.