G4Media.ro

Un elev francez în vârstă de 15 ani a murit după ce…

sursa foto: Pixabay.com

Un elev francez în vârstă de 15 ani a murit după ce a fost bătut în apropierea școlii sale

Există noi îngrijorări cu privire la nivelurile de violență în rândul tinerilor francezi după moartea unui elev de 15 ani care a fost bătut crunt în apropierea școlii sale, scrie BBC. Băiatul a fost atacat de mai multe persoane în timp ce ieșea de la școală, joi după-amiază, în Viry-Chatillon, la aproximativ 20 km sud de Paris.

El a suferit un stop cardiac și a murit o zi mai târziu, a declarat o sursă din cadrul poliției. „Această violență extremă devine ceva obișnuit”, a declarat primarul orașului, Jean-Marie Vilain. Iar președintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri dimienață că școlile trebuie să fie „protejate” de „violența dezinhibată în rândul adolescenților noștri și, uneori, în rândul celor din ce în ce mai tineri”.

Primarul Vilain a declarat presei franceze că băiatul se îndrepta spre casă după un curs de muzică, joi, în jurul orei locale 16:30, când a fost atacat de un grup de tineri. Potrivit martorilor, el a fost lovit cu pumnii și picioarele de către atacatori, care purtau cagule.

El a fost transportat la spitalul Necker, un spital pediatric de top din Paris, dar medicii nu au reușit să-i salveze viața.
Poliția îi caută în continuare pe agresori și studiază imaginile de pe camerele de supraveghere în încercarea de a-i identifica.

Primarul Vilain s-a declarat întristat de această agresiune, pe care a descris-o ca fiind „fără sens” și „de nedescris”.
Acesta a fost al doilea incident de acest fel într-o săptămână în Franța, după ce o fată de 13 ani a fost atacată marți în fața școlii sale din Montpellier.

Tensiunile din școlile franceze sunt ridicate de la uciderea a doi profesori.

Samuel Paty a fost decapitat pe stradă într-o suburbie a Parisului în 2020, iar Dominique Bernard a fost ucis la școala sa din Arras în octombrie anul trecut. Foști elevi care s-au radicalizat au fost implicați în ambele crime.

Săptămâna trecută, directorul unei școli din Paris a demisionat din cauza amenințărilor cu moartea. Acesta a fost acuzat pe nedrept că a lovit o elevă în timpul unei dispute legate de purtarea unui văl islamic la școală.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Deci se poate și mai rău,aici în România înseamnă că gimnastul de etnie maghiară ,tot de 15 ani a fost doar tuns,forțat să consume alcool,umilit într-un cuvânt.Această coincidență nefericită arată că tinerii au o problemă,indiferent de țara de unde sunt,condoleanțe familiei îndoliate.