G4Media.ro

Un comandant al armatei separatiste pro-ruse, cunoscut drept „Mișa Cecenul”, a fost…

Sursa foto: ANATOLII BOIKO / AFP

Un comandant al armatei separatiste pro-ruse, cunoscut drept „Mișa Cecenul”, a fost ucis în estul Ucrainei / El și camarazii săi ar fi fost înconjurați de forțele ucrainene în apropiere de orașul Kreminna

Un comandant al unuia dintre batalioanele separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, Mihail Kishchik, a fost ucis, relatează BBC.

Cunoscut sub porecla de „Mișa Cecenul”, Kishchik a murit în momentul în care trupele rusești și forțele separatiștilor au început un asalt împotriva armatei ucrainene în estul țării.

Premierul autoproclamatei Republici Populare Luhansk (LNR), Serghei Kozlov, scrie pe contul său de socializare: „Vești triste de pe linia frontului. Un patriot al LNR, locotenent-colonelul Mihail Kishchik, a murit”.

Kozlov adaugă că Kishchik și camarazii săi au fost înconjurați de ucraineni în apropiere de orașul Kreminna și „au luptat până la ultimul” om.

„Stabilim numărul celor uciși și răniți”, adaugă el.

Kreminna este unul dintre punctele de pe linia frontului în care forțele rusești încearcă să avanseze spre orașele mai mari Lysychansk și Severodonetsk, deținute de trupele ucrainene.

Kishchik și batalionul său luptă împotriva forțelor ucrainene din 2014. În primele etape ale conflictului, el și luptătorii săi au fost acuzați că au jefuit zone rezidențiale din regiunea Luhansk.

În 2016, în timpul unei perioade de acalmie a ostilităților din estul Ucrainei, ziarul independent rus „Novaya Gazeta” a publicat o investigație, numindu-l pe Kishchik unul dintre șefii unei rețele de contrabandă din estul Ucrainei. El nu a comentat niciodată acuzațiile.

Sursa foto: ANATOLII BOIKO / AFP – ilustrație generică

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Minunat !
    La mai multi p.ro rusi ucisi !

  2. A fost trimis dupa lumina la cel de sus.

  3. Chestiunea asta cu ofensiva rusă din est și noua etapă a operațiunii speciale nu este decât o nouă anestezie pentru orgoliul lui Putin pentru că e sensibil, se enervează ușor și nu trebuie să sufere pentru deciziile proaste pe care le ia.
    Ucraina nu are de ales, este obligată să se apere și o face bine.