G4Media.ro

Un cartier din Oradea va fi încălzit cu apă geotermală / Vor…

Sursa foto: Primăria Oradea / Facebook

Un cartier din Oradea va fi încălzit cu apă geotermală / Vor beneficia de investiție peste 6.200 de apartamente / Costurile se apropie de 90 de milioane de lei, fără TVA

La Oradea a început operațiunea de săpare cu sonda care va extrage apa geotermală pentru încălzirea cartierului Nufărul 1, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Lucrările vor dura aproximativ două săptămâni, după care, vreme de trei luni, se vor face teste și probe de producție a forajului, anunță primarul Florin Birta.

Investiția din cartierul Nufărul 1 asigură tranziția spre un sistem de încălzire și preparare a apei calde ce se bazează pe energia din apa geotermală extrasă din zăcământul aflat în subteranul orașului, mai arată primarul Birta.

Beneficiari sunt aproximativ 13.500 locuitori ai cartierului Nufărul 1, respectiv peste 6.200 de apartamente, instituții publice și agenți economici care au spații comerciale la parterul blocurilor din cartier. Investiția se apropie de 90 de milioane de lei, fără TVA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...